ABA liga

Kreće borba za novu Evroligu: Partizan dočekuje SC Derbi u četvrtfinalu AdmiralBet ABA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2023 10:58
Partizan dočekuje SC Derbi u četvrtfinalu ABA lige MN Press
Partizan dočekuje SC Derbi u četvrtfinalu ABA lige

Košarkaši Partizana dočekuju SC Derbi u prvom meču četvrtfinala plej-ofa regionalne AadmiralBet ABA lige 19.00 (TV Arena 1 Premium).

Serija koja se igra na dve pobede pomerena je zbog obaveze crno-belih u plej-ofu Evrolige, gde su nakon velike borbe eliminisani od Real Madrida porazom u petoj utakmici.

Trener srpske ekipe Željko Obradović posebno je istakao da od svojih igrača zahteva da zaborave nastup u Evroligi i da se maksimalno okrenu obavezama u regionalnom takmičenju, gde osvajanje titule garantuje igranje u najjačem evropskom takmičenju naredne sezone.

 

 

"Primarni cilj koji smo imali je osvajanje ABA lige i u potpunosti smo posvećeni izazovima koji nas očekuju. Igramo protiv ekipe koja je pokazala da ne smemo da je potcenimo i koja je i ove i prošle sezone pokazala da ume da bude nezgodna. Za mene je Evroliga završena priča, ni sa kim više ne pričam o onome što se desilo, svi smo se okrenuli novom cilju", rekao je trener crno-belih i nastavio u istom tonu:

"Zamolio sam ljude iz stručnog štaba i igrače da se ne vraćamo na Evroligu i da razmišljamo samo o onome što nas čeka. Pretpostavljam da ćemo biti na nivou motivacije kao i do sada, a možda čak i motivisaniji, pogotovo jer su imali dosta dana da se pripreme. Poštujemo protivnika, ali želimo da krenemo pobedom počnemo plej-of", istakao je Obradović.

Iskusni stručnjak ne ovom susretu koji će se igrati u dvorani "Aleksandra Nikolić" neće moći da računa na povređenog Aleksu Avramvića, koji je operisao šaku i očekuje ga rehabilitacija, a naredni meč je na programu 18. maja u Podgorici.