ABA liga

Duejn Vašington "otvorio dušu" o NBA ligi i povratku u Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 20:35
Duejn Vašington i Sterling Braun MN Press
Duejn Vašington i Sterling Braun

Košarkaš Partizana, Duejn Vašington, koji je zbog NBA trejda na kratko otišao u Šarlot, vratio se u Humsku i zaigrao prvi put u ABA ligi nakon odlaska u Ameriku, a posle utakmice sa Krkom seo je da porazgovara sa srpskim medijima i objasnio šta mu je prolazilo kroz glavu tokom ovog turbuletnog perioda u poslednjih mesec dana kada još uvek nije imao jasnu sliku gde će nastaviti karijeru.

"Bilo je ludo", počeo je razgovor Vašington za "Meridian sport".

"Uzbuđen sam jer sam se vratio na teren sa momcima, jer smo pobedili, pa i što sam pomogao ekipi da nastavi ovo dugačko putovanje na kom smo zajedno ove sezone“, dodao je Duejn, osvrnuvši se potom na onaj čuveni NBA trejd.

"Mislim da se to nikada pre nije dogodilo. Da odeš i vratiš se u istoj godini. Na neki način je bilo i kul biti deo svega toga. Ali, to je sada gotovo. Moj fokus je na Partizanu. Ne želim da bilo šta to remeti. Samo hoću da nastavim da napredujem svakog dana. Sada sam tu, trudim se da uhvatim ritam sa ostalima. Karlik će se vratiti uskoro, pa da svi zajedno nastavimo u ovom rolekosteru kroz sezonu. Da idemo u pravom smeru", jasan je bio Amerikanac.

Dok je Partizan uveliko igrao utakmice u Evroligi, Vašington je pokušavao da izbori mesto u rotaciji Šarlota, ali je nekako znao da će se vratiti u Srbiju i nastaviti započeto sa srpskim klubom.

"Ne mogu da pričam mnogo o tome. Ali, definitivno sam želeo da se vratim. Osećam kao da imam nedovršena posla ovde, želeo sam da nastavim da radim sa ovom sjajnom grupom, za ove neverovatne navijače, za Beograd, Srbiju… Uzbuđen sam jer sam se vratio. I spreman da nastavim dalje.“
 

MN Press

 

 

Falila mu je košarka.

"Mnogo sam želeo da igram. Volim košarku, to je moj izlaz, moja terapija. Samo što sam ponovo tu i takmičim se... Osećaj je sjajan".

Iako je imao neočekivanu pauzu na startu sezone, taj, mali odmor, nije uticao na njegovu formu. Spreman je da uči i sluša savete trenera i pokuša da unapredi svoju igru.

"Naravno. Verujem treneru Obradoviću, njegovom stručnom štabu. Samo to što imam priliku da budem ovde i učim od njega, najboljeg trenera u Evropi, veliko je. Treba da ga slušam njegove savete, sve trenerske smernice i da budem spreman za moj trenutak, kada se ukaže prilika.“

Istovremeno, nije imao problema da prizna...

"Bilo je teško kada nisam igrao. Ali, držim se toga da nastavim da radim i napredujem svakog dana. Šta god je potrebno da pomognem timu da pobedi, to ću uraditi. Stvarno sam uzbuđen što sam ponovo, što sam zdrav.“

Osvrnuo se i na meč sa Monakom u "Pioniru", koji se igra u sredu.

"Nastavićemo da radimo to što radimo, da se dobro pripremimo i budemo spremni za te mečeve“, dodao je ukratko Vašington.