ABA liga

Košarkaši Mege poraženi na domaćem terenu. Stanković vodio Igokeu do trijumfa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 14:31
Prvi poraz igrača Mege na domaćem terenu ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic
Prvi poraz igrača Mege na domaćem terenu

Košarkaši Mege doživeli su prvi poraz na domaćem terenu u ABA ligi. Igokea je bila bolja u 6. kolu i slavila kao gost sa 64:73.

 

 

Dvocifreni u ekipi Mege bili su: Bogoljub Marković sa 16 poena i 10 skokova, što mu je donelo treći vezani dabl-dabl, pratio ga je Mihailo Petrović sa 14 poena, dok je Kosta Kondić imao učinak od deset poena.

U timu Igokee najefikasniji je bio Ognjen Stanković sa 13 poena, Vojin Ilić ga je pratio i došao je do 11 poena, koliko je imao i Brajs Džons.

Prva četvrtina prošla je uglavnom u smenjivanju dve ekipe u vođstvu, da bi gosti konačno stekli osetniju prednost u drugoj četvrtini. Na takav ishod sigurno su uticala i tri brza faula Filipa Jovića , pa se na poluvreme otišlo sa 30:39.

Ipak, početak drugog poluvremena doneo je bolju igru Mege, koja je uspela da dođe na minus pet. I to bi bilo to. 

Igokea je, ipak, uspevala svaki put da te nalete odbije i "odlepi" se na dvocifrenu razliku". Pokušavala je Mega na sve načine da se spusti i da uvede meču u nešto dramatičniju završnicu, međutim Igokea je uvek pronalazila načine da se održi iznad vode.

Mega je sada na skoru 4-2 posle šest kola, koliko ima i ekipa Igokee. U narednom kolu, izabranici Marka Baraća će igrati sa ekipom Budućnosti u Podgorici, dok će sastav iz Laktaša biti domaćin Borcu iz Čačka.

 

AdmiralBet Aba liga, 6. kolo

SUBOTA

Partizan - Krka 96:63
Zadar - Crvena zvezda 77:84
Cibona - Dubai 74:102

NEDELJA

Mega - Igokea 64:73
Borac - Split 16.00 (AS3)
Cedevita - Budućnost 18.00 (AS3)
Spartak - Mornar 20.00 (AS3)

PONEDELJAK

SC Derbi - FMP 18.00 (AP3)

 

Standings provided by Sofascore