ABA liga

Sferopulos zna ključ: Prvo i osnovno je da protiv Zadra odigramo sa puno energije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2024 18:48
Janis Sferopulos već ima tri trofeja sa Crvenom zvezdom za skoro dve godine rada MN Press
Janis Sferopulos već ima tri trofeja sa Crvenom zvezdom za skoro dve godine rada

Košarkaši Crvene zvezde će u subotu od 20.00 časova gostovati Zadru u dvorani "Krešimir Ćosić", u okviru šestog kola AdmiralBet ABA lige. Posle teškog poraza od Real Madrida u Evroligi, crveno-beli će pokušati da se vrati na pobednički kolosek.

Uoči ove utakmice, za klupski sajt su govorili strateg ekipe Janis Sferopulos, kao i košarkaš Dejan Davidovac. Za početak je Grk istakao da Zvezdu očekuje veliki izazov. 

"Zadar je opasan protivnik i moramo da odigramo sa velikom energijom", rekao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos.  

Domaćin u meč ulazi skorom 1-4, a Zvezda sa 3-2. Zvezda će u petak u večernjim časovima trenirati u Zadru pred meč koji dolazi 48 časova posle utakmice u Madridu protiv Reala.

"Očekuje nas utakmica u rasponu od samo 48 sati posle teškog meča u Madridu i prvo i osnovno je da moramo da odigramo sa energijom ovu utakmicu. Zadar je veoma opasan protivnik i moramo da budemo spremni za ovaj duel", rekao je Sferopulos a prenosi klupski sajt.

 

 

Ovo će biti 45. duel dva kluba u AdmiralBet ABA ligi, a "crveno beli" imaju mnogo bolji ukupan skor: 31-13. U Zadru su odigrane 22 utakmice, Crvena zvezda je slavila u 13, a Zadar u devet.

Kako se navodi na sajtu Zvezde još nije poznato da li će u subotnjoj utakmici nastupiti Nemanja Nedović, dok Džoel Bolomboj sigurno neće moći da pomogne ekipi u narednih mesec dana.

Dejan Davidovac je takođe istakao da očekuje težak meč.

"Očekuje nas vrlo teška utakmica, jer svi ovi mečevi posle duela u Evroligi nisu laki. Moramo da se oporavimo energetski jer će Zadar biti spreman i motivisan za ovu utakmicu. Upozorenja nam nisu potrebna, znamo šta je bilo u Splitum dakle, čvrsto, sa mnogo energije, borbeno i motivisano", rekao je Davidovac.

Sve mečeve šampionata Jadrana možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.