ABA liga

Bolomboj doživeo ozbiljnu povredu: Sferopulosu "preselo" slavlje u Podgorici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2024 22:08
Džoel Bolomboj, košarkaš Crvene zvezde, teže povređen protiv Budućnosti MN Press
Džoel Bolomboj, košarkaš Crvene zvezde, teže povređen protiv Budućnosti

Crvena zvezda pobedila je večeras Budućnost u petoj rundi AdmiralBet ABA lige, ali je ostala bez Džoela Bolomboja na neko vreme. Trener Janis Sferopulos odmah posle preduge i neizvesne utakmice u Podgorici objasnio je o čemu se radi.

Nažalost, prva procena lekara nije uopšte dobra. Toliko da je Grku "preselo" slavlje novi regionalni trijumf, jer neko vreme neće moći da računa na američko-ruskog igrača. 

"Ne možemo da budemo srećni, jer je Bolomboj doživeo ozbiljnu povredu. Ne znamo još tačan stepen, ali imaće kontrole u utorak i znaćemo više. Jedini razlog zašto nismo zadovoljni jeste stanje Bolomboja. Povredio je koleno", otkrio je Sferopulos posle utakmice.

 

 

O utakmici, pobedi i razlozima koji su presudili u korist crveno-belih imao je da kaže sledeće. 

"Budućnost ima kvalitet, derbi utakmica u kojoj su oba tima mogla da odnesu pobedu. Detalji koji su odlučili pobednika išli su nama naruku. Dva velika detalja su bila važna za pobedu. Prvo odbrana, jer smo Budućnost spustili na 73 poena. Druga stvar je Nedović. Ne pričam često o pojedinačnim slučajevima, ali danas je bio sjajan, pogodio je neke velike šuteve, preuzeo odgovornost i doneo nam pobedu", analizirao je Sferopulos. 

Crvena zvezda se odmah vraća za Beograd, jer već u četvrtak gostuje Realu u Madridu u nastavku Evrolige. S učinkom od tri pobede i jednog poraza, kao lider kolone sa 18 pretendenata na kontinentalni tron.