ABA liga

Željko zabrinut posle pobede nad Zadrom: Ta treća četvrtina je dokaz jedne apatije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.10.2024 21:57
Željko Obradović će voditi Partizan u sredu protiv Virtusa MN Press
Željko Obradović će voditi Partizan u sredu protiv Virtusa

Košarkaši Partizana zadržali su stopostotan učinak u AdmiralBet ABA ligi i nakon petog kola, pošto su posle dosta muke savladali Zadar na gostovanju. Beograđani su tako uz Budućnost ostali jedini neporaženi tim u takmičenju, a do pobede u dvorani "Krešimir Ćosić" stigli su u neizvenoj završnici, i, generalno, boljoj igri u poslednjoj četvrtini - 75:71 (20:19, 22:12, 12:27, 21:13).

Posle utakmice se oglasio stručnjak beogradskih crno-belih, Željko Obradović. On je apostrofirao treću četvrtinu kao ukazatelja na probleme ("parni valjak" je u ovom delu poražen sa čak 27:12). 

"Znali smo da će Zadar pokušati da odigra najbolju moguću utakmicu. Obzirom na to kako su izgledali protiv Budućnosti pre sedam dana, bilo je logično da sve ono što imaju unutra, trenera i igrača, da će probati da daju. Igrali su dobro, sa velikim entuzijazmom i željom, svim onim što je nama falilo, a pretpostavljam da je razlog tome jer smo imali duplo kolo Evrolige", rekao je popularni Žoc i nastavio u istom maniru:

MN Press

Željku Obradoviću je ovo četvrta sezona u Partizanu

"Pričaću o tome sa igračima. Ta treća četvrtina je dokaz jedne apatije i posmatranja onoga što se dešava na terenu. Ali smo uspeli da dobijemo utakmicu, važna pobeda. Čestitke Zadru i mojim igračima jer su našli način da se izbore i dobiju utakmicu". 

Zatim se zahvalio domaćoj publici na dočeku.

"Hvala svima. Zadarska publika voli košarku, bilo je puno duhovitosti i lepih stvari koje sam čuo tokom utakmice. Drago mi je da je bila lepa atmosfera u dvorani. Još jednom se zahvaljujem kako su nas sve primili", podvukao je Željko Obradović. 

Narednu utakmicu, Partizan igra u Evroligi protiv Virtusa u sredu od 20.30 časova u Beogradu. 

 

Standings provided by Sofascore