ABA liga

Sferopulos pred niz gostovanja Zvezde: Hoću da odigramo pametno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.10.2024 22:25
Janis Sferopulos je prošle sezone osvojio titulu u šampionatu Jadrana MN Press
Janis Sferopulos je prošle sezone osvojio titulu u šampionatu Jadrana

Košarkaši Crvene zvezde nemaju baš velike sreće sa rasporedom. Posle bolnog poraza od Barselone na domaćem terenu, sledi im prvo u nizu od četiri gostovanja, na kojima će se uvek suočavati sa vrelim atmosferama. Izazov broj jedan biće Budućnost, sa kojom će klub sa Malog Kalemegdana odmeriti snage sutra u Podgorici od 19.00 časova, u okviru petog kola AdmiralBet ABA lige. 

Pred ovaj susret, za medije je govorio strateg crveno-belih, Janis Sferopulos. 

"Igramo protiv tima koji je do sada neporažen u AdmiralBet ABA ligi. Ta činjenica pokazuje njihov kvalitet uz dobru košarku koju igraju. Mi zato moramo da budemo potpuno spremni da odgovorimo na njihovu energiju i da odigramo vrlo pametnu utakmicu", rekao je Sferopulos.

Potom se novinarima obratio i krilni košarkaš, Rokas Giedraitis. 

MN Press

Rokas Giedraitis, nekadašnji košarkaš Baskonije

"Dobro poznajemo ekipu Budućnosti, igraju na domaćem terenu, i na startu ove sezone igraju jako dobro o čemu govori i rezultat, bez poraza su. Očekuje nas težak posao, igraju izuzetno agresivno sa puno energije, imaće svoje navijače iza sebe. Međutim, mi želimo pobedu, ali ćemo morati da odigramo dobru utakmicu, da se pridržavamo dogovora iz svlačionice, da uvedemo meč u naš ritam", jasan je Gedraitis.

Crvena zvezda u ovaj meč ulazi sa skorom 2-2, dok će crnogorska ekipa dočekati aktuelnog šampiona Jadrana neporažena. Ovaj, kao i druge mečeve AdmiralBet ABA lige možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

 

Standings provided by Sofascore