ABA liga

ABA liga na TV Arena sport: Igokea dočekuje Cedevitu, Cibona gostuje u Železniku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 10:08
Košarkaši Igokee ABA liga/Igokea/Marija Vuruna
Košarkaši Igokee

AdmiralBet ABA liga vraća se na kanale TV Arena sport ovog petka, kada će ljubitelji regionalne košarke imati priliku da gledaju premijerne utakmice 5. kola takmičenja, a sastaju se Igokea i Cedevita Olimpija, odnosno FMP i Cibona.

Oba susreta iz Laktaša i Železnika biće prenošena na Areni 3 Premium. Igokea i slovenački tim sastaju se od 17.00 časova, dok je dva sata kasnije na programu duel "pantera" i Cibone.

Igokea i Cedevita Olimpija imaju po dve pobede i poraza u dosadašnjem toku šampionata. Slovenački tim za razliku od svog današnjeg rivala, obe pobede ostvario je u poslednja dva kola pa se može reći da sa nešto boljim raspoloženjem dočekuje susret u Laktašima, dok je tim Vladimira Jovanovića mnogo bolje otvorio sezonu, ali nije uspeo da zadrži kontinuitet dobrih igara u duelima sa Crvenom zvezdom i ekipom Budućnosti.
 

MN Press

 

 

Što se okršaja u Železniku tiče, poput Igokee i Cedevite, i FMP dočekuje današnjeg rivala sa polovičnim učinkom nakon četiri uvodna kola. Srpski tim slavio je protiv Olimpije i Borca u dosadašnjem toku šampionata. "Panteri" su se namučili u Čačku, ali su uspeli da pobede na teškom gostovanju, dok protiv "zmajčeka" nisu imali problema pred svojim navijačima, a jedina dva poraza (i to tesna) upisali su protiv Mege i Spartaka iz Subotice. Sa druge strane, Cibona je pobedila SC Derbi nanizavši potom tri poraza.

ABA liga, 5. kolo.

Petak

Igokea - Cedevita Olimpija 17.00 (A3P)
FMP - Cibona 19.00 (A3P)

Subota

Mornar - Borac 17.00 (AS6)
Split - Mega 19.00 (AS5)

Nedelja

Dubai - Spartak 17.00 
Zadar - Partizan 19.00 (A1P)
Krka - SC Derbi 21.00

Ponedeljak

Budućnost - Crvena zvezda 19.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore