ABA liga

Nebojša Čović, predsednik KSS otkrio: U kontaktu sam sa Pešićem, neću da žurim sa njim!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.10.2024 12:51
Nebojša Čović, predsednik KSS Tanjug/FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/bs
Nebojša Čović, predsednik KSS

Nebojša Čović, prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije ponovo se osvrnuo na izbor novog selektora seniorskog tima, odnosno ostanak Svetislava Pešića na toj funkciji. 

Otkrio je predsednik KSS da da je u kontaktu sa selektorom, ali i da konačna odluka još uvek nije ni na vidiku, odnosno, da svi moraju da budu strpljivi po ovom pitanju.

"Prva i ključna stvar je rešavanje problema selektora, odnosno vezano za Pešića. U kontaktu smo. Neću da žurim sa njim! Nisam nezadovoljan kako ide, mada vidim da se pravi senzacije, euforije po medijima. Pešiću su otvorena vrata i najbolje bi bilo da se nastavi kontinuitet. Razgovarali smo više puta, a od čega zavisi ostanak? Tu je tri godine i prošao je raznorazne situacije. Pešić ima godina, poštujem šta je izjavio, ali mislim da je put otvoren da se napravi još jedan iskorak", rekao je Nebojša Čović gostujući na TV Prva.

Srbija nema zlatnu medalju od 2006. godine, a sledeće se igra Evropsko prvenstvo i to kako tvrdi Ćović možee da bude dodatni izazov za Pešića.