ABA liga

"Balkanski klasik" na TV Arena sport: Partizan dočekuje Cibonu, Zvezda gostuje Splitu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.10.2024 09:50
Košarkaši Partizana MN Press
Košarkaši Partizana

Posle početnih borbi na međunarodnoj sceni, "večiti" se vraćaju obavezama u domaćim, regionalnim okvirima, pa će ljubitelji košarke na našim kanalima danas imati priliku da gledaju i Partizan i Crvenu zvezdu, koji će u popodnevnom terminu u sklopu 3. kola ABA lige, odmeriti snage sa hrvatskim velikanima - Cibonom i Splitom.

Crvena zvezda u petak je savladala Pariz i na idealan način započela novu evroligašku kampanju, ali je zbog poraza protiv Dubaija na startu ABA lige, već počela da zaostaje za vodećim ekipama u regionalnom takmičenju.

Zato će danas (17.00, Arena 1 Premium) biti pred imperativom pobede na "Gripama", koja od pamtiveka slovi za teško gostovanje, bez obzira na igrački kadar hrvatskog tima. Ali, opet, ne bi trebali da imaju problema uzimajući u obzir ogromnu razliku u kvalitetu, a i činjenicu da su Beograđani bili bolji od Splita u poslednjih devet susreta (hrvatski tim slavio poslednji put 2012. godine).

Balkanski klasik u Beogradu

Kada se susret na "Gripama" bude završavao, u Areni će početi (19.00, Arena 2 Premium) čuveni "balkanski klasik", iliti duel Partizana i Cibone, bivših šampiona Evrope čije rivalstvo datira još iz doba stare Jugoslavije.

Totalno novi roster Željka Obradovića uspešno je prebrodio prva dva kola ABA lige, pobedivši Borac u Areni i Spartak u Subotici, gde je, istina, imao periode kriznih situacija. Što zbog kvaliteta i želje rivala, što zbog generalne neuigranosti zbog novog tima. Crno-beli su potom izgubili evroligaški meč od Baskonije, propustivši priliku da slave u Vitoriji nakon 23 godine, pa će susret u Areni dočekati u nešto skromnijem raspoloženju.

Međutim i dalje će važiti za apsolutne favorite zbog jasnih razloga, ali i činjenice da je nekoliko prvotimaca hrvatskog tima ostalo u Zagrebu zbog problema sa povredama. 

Pored toga, Cibona, koja se već godinama nalazi u nezavidnoj finasijskoj situaciji, ni ove sezone nije oformila ekipu koja će imati veće ambicije od borbe za opstanak u ABA ligi, pa će teško napraviti neko iznenađenje u Beogradu, gde crno-beli tradicionalno uživaju veliku podršku navijača.

Osim "večitih", na parket će danas izaći i košarkaši FMP-a, koji će od 12.00 časova (A3P) u Železniku imati mali srpski derbi sa Borcem iz Čačka.

AdmiralBet ABA liga, 3. kolo.

Subota

Mornar - Cedevita Olimpija 82:92
Dubai - Mega 80:83
Igokea - Budućnost 71:76
Krka - Spartak Subotica 84:76

Nedelja

FMP - Borac 12.00 (A3P)
Split - Crvena zvezda 17.00 (A1P)
Partizan - Cibona 19.00 (A2P)

Ponedeljak

SC Derbi - Zadar 19.00 
 

Standings provided by Sofascore