ABA liga

Miško Ražnatović: Izlazak srpskih klubova iz ABA lige je košarkaško samoubistvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.10.2024 09:20
Miško Ražnatović se zalaže za ostanak srpskih kluba u ABA ligi MN Press
Miško Ražnatović se zalaže za ostanak srpskih kluba u ABA ligi

Poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović, gostujući na RTS-u, govorio je aktuelnim temama u ovom sportu, a izneo je i stav da srpski klubovi ne bi trebalo da napuštaju Regionalnu ABA ligu. Poslednjih meseci postoje dve oprečne košarkaške struje.

On se zalaže za opstanak srpskih klubova u ABA ligi.

"Dva velika autoriteta srpske košarke Svetislav Pešić i Božidar Maljković imaju oprečna mišljenja. Pešić je za formiranje srpske lige, dok je Maljković zagovornik ostanka srpskih klubova u regionalnoj ligi. Moje mišljenje je da bi izlazak srpskih timova iz ABA lige bilo košarkaško samoubistvo i najgora odluka koja se može napraviti. Ako mladim igračima ponudite srpsku umesto ABA lige, teško će se odlučiti da ostanu ili se vrate. Petrušev se na primer vratio, a sumnjam da bi to bio slučaj da nema ABA lige", rekao je Ražnatović.

Dva najjača kluba Partizan i Crvena zvezda kreću u novu sezonu Evrolige sa dobrim izgledima da se plasiraju među osam najboljih ekipa u Evroligi.

"I jedni i drugi imaju šanse da se bore za plej-of, ali daleko od toga da je išta zagarantovano. Nema favorita u Evroligi ove godine, mnogo je jakih ekipa i mislim da će se Zvezda i Partizan naći u grupi koja će se boriti za plej-in do kraja. Budžeti su nikad veći, igrači odlični, a navijači najbolji, tako da su svi preduslovi tu".

Verujem da će Pešić ostati selektor

Ražnatović veruje u ostanak Svetislava Pešića na mestu selektora:

"Verujem da će Pešić ostati selektor i znam da svi igrači to žele. Čović i on su već sarađivali i ubeđen sam da će naći zajednički jezik".

Objasnio je zbog čega su ekipe u Evroligi toliko izjednačene.

"Prošle godine je Real bio dominantan, ali ih je poslednjih 20 minuta u finalu koštalo trofeja. Dosta ekipa je uložilo veliki novac i napravili su izuzetno dobre ekipe. Sastavi su ujednačeni i zbog toga što najbolji igrači odlaze u NBA".

Istakao je i da je dobro za evropsku košarku što se u klubovima nalazi sve više igrača iz NBA lige.

"Ne pamtim da je ovoliko igrača došlo u Evroligu iz Amerike i to je dobra stvar donekle jer bi se inače timovi popunjavali slabijim košarkašima. Takođe, dobra stvar je što se vratilo dosta evropskih igrača. Međutim, ne verujem da će svi oni koji su došli iz Amerike praviti ključnu razliku".

Objasnio je i da nikada nije bio u lošim odnosima sa Partizanom.

"Sa Partizanom sam u dobrim odnosima i nikada nisam bio u svađi sa ljudima iz kluba. Nisu bili srećni godinu dana zbog nekih mojih odluka koje su bile isključivo za dobrobit igrača. Sada više nisu ljuti i nastavili smo saradnju. Interes igrača je uvek na prvom mestu", zaključio je Ražnatović.