ABA liga

Nebojša Ćović predsednik KSS: Prvi zadatak je da rešimo pitanje selektora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.10.2024 14:45
Nebojša Čović sa svojim timom potpredsednika MN Press
Nebojša Čović sa svojim timom potpredsednika

Nebojša Čović zvanično je danas izabran za novog predsedsednika Košarkaškog saveza Srbije (KSS). Doskorašnji prvi čovek Crvene zvezde, koji je po imenovanju u Savezu podneo ostavku na tu funkciju, za predsednika KSS je izabran na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine. 

On je na mestu predsednika KSS zamenio Predraga Danilovića. Danilović je 23. avgusta prvo pismeno obavestio članove Upravnog odbora i predsednika Skupštine o povlačenju, a četiri dana kasnije učinio je to i usmeno. Danilović je odlučio da se ranije povuče sa mesta predsednika KSS iako mu je mandat isticao u decembru.

"Da se zahvalim svima, smatrajte sebe bitnim faktorom u osvajanju medalja. Neke stvari ne treba zaboraviti. Prvi smo u Evropi na rang listi, drugi u svetu. Želim vam mnogo sreće", rekao je Danilović u obraćanju delegatima Skupštine KSS.

Košarkaški savez će imati četvoro potpredsednika. Ana Joković će biti zadužena za žensku košarku, a Nenad Krstić za mušku košarku. Darko Jovičić će biti zadužen za takmičenje, a Filip Sunturlić za finansije i marketing.

Čović se zahvalio delegatima Skupštine KSS na poverenju.

"Pred nama je interesantan period - olimpijski ciklus. Da nastavimo kontinuitet Skupštine. Slede nam kvalifikacije, Evropsko prvenstvo… Treba napraviti zajednički pristup, bez obzira na razlike. Prvi zadatak da rešimo selektora. Program postoji i moramo mnogo da radimo. Da se izborimo sa velikim brojem iskušenja. Neću da zaboravim, akcija koja počinje sledeće nedelje - obilazimo regione. Da vam iskreno kažem, nikad nisam bio nečije vlasništvo. Ne dugujem nikom ništa. Funkcije su bitne samo ako možemo sa dođemo do pravih ljudi", rekao je Čović posle izbora za predsednika KSS.