ABA liga

Ife Lundberg ključna karika u večerašnjoj pobedi: Obradović zadovoljan, ali...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.09.2024 21:55
Željko Obradović MN Press
Željko Obradović

Posle pobede nad Borcem iz Čačka, košarkaši Partizana stigli su večeras i do drugog trijumfa u ABA ligi.

U uzbudljivoj utakmici odigranoj u Subotici, savladan je Spartak (89:80), koji je na krilima sjajne timske igre bio u egalu sa crno-belima gotovo čitav susret, ali, pobeda je na kraju ipak otišla u ruke iskusnijeg tima. Partizan je dodao gas u drugoj polovini treće deonice, preokrenuo tok na svoju vodenicu, a onda hrabrom igrom slomio otpor žilavih Subotičana u odlučujućoj deonici.

"Hvala na izuzetnom gostoprimstvu u Subotici. Atmosfera je bila odlična, a Spartak je sjajno pripremio utakmicu. Imali smo velikih problema u prvom poluvremenu i na početku treće deonice, ali uspeli smo promenom odbrane da neutrališemo napad rivala, a zatim smo pogodili pet trojki u poslednjem kvartalu. Pobeda dobija na težini jer smo imali jako loš procenat šuta za tri poena i sa linije za slobodna bacanja“, rekao je Željko Obradović, pa nastavio:

"Loš procenat šuta smo nadoknadili velikom borbom u odbrani. Žurili smo sa realizacijom i to je bio problem tokom meča. U poslednjem kvartalu smo gradili pozicije za šut, igrači su ostajali sami u dobrim pozicijama, a onda se uglavnom pogađa. Moram da naglasim da smo naterali rivala na dvadesetak izgubljenih lopti. Iskreno se nadam da se ovako šutersko veće neć ponoviti u periodu koji sledi".
 

ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic)

 

 

Ife Lundberg bio ključna karika.

"U ovom momentu me raduje da je energija u timu na vrhunskom nivou, kao i voljni momenat kada je odbrana u pitanju. Šut može da krene, ali i ne mora. Ono što ćemo nastojati da uradimo je da uskladimo odličnu odbranu i sjajnu energiju, sa strpljivom i pametnom igrom u napadu. Slažem se da je uz dobru odbranu, Lundberg bio ključna karika", zaključio je Obradović.

Partizan će u narednoj rundi ABA lige odmeriti snage sa Cibonom na svom parketu, dok će prethodno, 3. oktobra gostovati Baskoniji u Vitoriji na startu Evrolige.