ABA liga

AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Partizan gostuje u Subotici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.09.2024 08:56
Košarkaši Partizana na meču Aba lige protiv Borca MN Press
Košarkaši Partizana na meču Aba lige protiv Borca

Pobeda nad čačanskim Borcem je arhivirana i košarkaše Partizana od 19.00 časova (TV Arena 1 Premum) očekuje prvo gostovanje u okviru Admiral Bet Aba lige.

Crno-beli će nakon mnogo godina ponovo igrati u subotičkoj dvorani "Dudova šuma", a trener Željko Obradović ima samo reči hvale za ekipu Spartaka.

"Prvo gostovanje u ABA ligi. Igramo protiv tima koji ima apsolutno izdefinisano šta radi na terenu, sa jasnim ciljem da, pre svega, uvek žele da igraju u tranziciji. Takođe imaju izdefinisane uloge što se tiče igre 5 na 5 i načina na koji žele da igraju. Ozbiljan su tim, igrali su dobro u pripremnom periodu i očekuje nas veoma teško gostovanje", istakao je Obradović.

 

 

Što se tiče debitanta u regionalnom takmičenju, njihov trener Vladimir Jovanović je svestan da je Partizan favorit, ali najavljuje veliku borbu protiv renomiranog rivala na čijoj je klupi nekada i sedeo.

"Želim da izrazim veliko zadovoljstvo što smo ovde, i što imamo priliku da se takmičimo sa najboljim timovima u regionu, normalno i Partizan je u krugu tih timova. Voleo bih da, moj tim i ja, obećamo subotičkoj publici da ćemo se boriti od prvog do zadnjeg minuta, i da ćemo utakmicu učiniti što uzbudljivijom. O samom kvalitetu Partizana je stvarno suvišno pričati, i ja bi iskreno bio presrećan ako bi bili u utakmici svih 40 minuta bez obzira na krajnji ishod. Neće biti, niti jeste lako, znamo i ja a i igrači šta nas čeka, ali mislim da posle pripremnog perioda koji je kratak i pored svih problema, imamo materijala i da možemo da budemo optimisti i u narednom periodu postanemo solidan aba ligaša, pa i nešto više ako se za to ukaže prilika", rekao je Jovanović

ABA liga - 2. KOLO

SREDA

Zadar - Igokea 76:79

SUBOTA

Crvena zvezda - Mornar 91:72
Budućnost - Split 97:75

NEDELJA

Mega - FMP 12.00 (A3P)
Cedevita Olimpija - Dubai 17.00 (AS1)
Spartak - Partizan 19.00 (A1P)

PONEDELJAK

Borac - Krka 19.00

UTORAK

Cibona - SC Derbi 19.00

 

Standings provided by Sofascore