ABA liga

Crvena zvezda nije briljirala, ali je nadigrala Mornar za prvu pobedu u sezoni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 19:40
Miološ Teodosić ponovo bio pokretač crveno-belih MN Press
Miološ Teodosić ponovo bio pokretač crveno-belih

Nije bilo lako, a ni lepo, ali je Crvena zvezda uspela da savlada Mornar i upiše prvu pobedu u AdmiralBet ABA ligi - 91:72 (22:14, 23:27, 22:17, 24:11).

Susret je počeo ujednačeno, ali su crveno-beli brzo uspostavili kontrolu, a na startu duela istakao se Majk Daum, igrač koji zbog problema sa pasošem nije mogao da pomogne ekipi u prvom kolu protiv Dubaija. Sa druge strane, poznato je da Mornar ima pregršt problema pre svega van terena, da dovodi mnogo stranaca u nadi da neko od njih eksplodira, pa da ga Barani prodaju i zarade. Čini se da će to biti Brenden Dženkins, koji je u potpunosti dominirao ovom meču i maltene sam je vratio ekipu iz Crne Gore u rezultatski egal.

I dalje je primetno da u redovima Zvezde uloge nisu podeljene kako bi trebalo, da se igrači i dalje upoznaju, te je onda sve to prouzrokovalo određenu dozu nervoze koja je svoj vrhunac dostigla u trećem kvartalu. Janis Sferopulos je uspeo da trgne svoje igrače, koji su finiš treće i početak četvrte četvrtine odigrali na dovoljno visokom nivou da se odlepe na osam-devet razlike i tako uspostave kontrolu, a onda i privedu duel kraju.

Najefikasniji u sastavu šampiona ABA lige bio je Rokas Giedraitis sa 19 poena, 18 je ubacio Majk Daum, a dvocifren je bio i Luka Mitrović sa deset, dok se na drugoj strani istakao Dženkins sa 27 poena, a pratio ga je Džamari Smit sa 14.

Teško je reći šta može da se očekuje od Crvene zvezde u Evroligi, šut je i protiv Mornara kao i protiv Dubaija bio loš, jasno je da se i dalje traži ritam, ali vremena je sve manje pred prvi meč u elitnom evropskom takmičenju. Crveno-beli će na startu Evrolige odigrati duel u Parizu protiv istoimene ekipe i neće im biti nimalo lako da upišu pobedu.

ABA liga - 2. KOLO

Sreda:

Zadar - Igokea 76:79

Subota:

Crvena zvezda - Mornar 91:72

Budućnost - Split 20.00 (AS3)

Nedelja:

Mega - FMP 12.00 (A3P)

Cedevita Olimpija - Dubai 17.00 (AS1)

Spartak - Partizan 19.00 (A1P)

Ponedeljak:

Borac - Krka 19.00 

Utorak:

Cibona - SC Derbi 19.00

 

Standings provided by Sofascore