ABA liga

AdmiralBet ABA Liga: Zvezda u punoj "Areni" protiv Mornara cilja prvu pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 11:05
Košarkaši Crvene zvezde MN Press
Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće Mornar u drugom kolu ABA lige. Meč se igra od 18 časova u "Areeni", a prenos je obezbeđeen na (Arene 1 Premium).

 

 

Obe ekipe jure prvu pobedu u sezoni. Crveno-beli su na iznenađenje mnogih na startu takmičenja u ABA ligi izgubili od debitanta Dubaija sa 86:84. Ništa bolje nije prošao ni Mornar na domaćem parketu, koji je poražen od Budućnosti i to ubedljivo 98:51.

U Crvenoj zvezdi očekuju da će tribine na premijeri u Beogradu biti ispunjene do poslednjeg mesta, jer je već prodato blizu 11.000 ulaaznica, dok je ulaz na nivo 400 slobodan.

"Očekuje nas prva utakmica na našem terenu i pred našim navijačima i želimo da odigramo dobru utakmicu. Tek je početak sezone i želimo da uspostavimo sistem i način igre koji će nam donijeti rezultat na terenu. Poštujemo i respektujemo našeg protivnika i u skladu sa time ćemo i odigrati ovu utakmicu“ rekao je trener crveno-bijelih Janis Sferopulos.

Crvena zvezda će biti kompletna za ovaj meč, a jedn od aduta domaćeg tima Dejan Davidovac, veeruj da će njegov tim slaviti.

"Želimo da odigramo dobru utakmicu, poštujemo svakog rivala pa i ekipu Mornara koja je značajno izmijenila svoj sastav i jasno je da će im biti potrebno vrijeme da se uigraju. Zato njihov ubjedljiv poraz u prvom kolu nije prava slika i realan odraz kvaliteta, kao što uostalom i mi želimo i možemo mnogo bolje od uvodne utakmice. Pobjeda u meču sa Mornarom koji je sada u našem fokusu bila bi lijep uvod u nedjelju u kojoj se pripremamo za vrlo važan meč u Parizu na startu Evrolige. Pozivam i naše navijače da dođu i podrže nas u subotu", rekao je košarkaš Crvene zvezde.


ABA liga - 2. KOLO

Sreda:

Zadar - Igokea 76:79


Subota:

Crvena zvezda - Mornar 18.00 (A1P)

Budućnost - Split 20.00 (AS3)

Nedelja:

Mega - FMP 12.00 (A3P)

Cedevita Olimpija - Dubai 17.00 (AS1)

Spartak - Partizan 19.00 (A1P)

Ponedeljak:

Borac - Krka 19.00 

Utorak:

Cibona - SC Derbi 19.00

 

Standings provided by Sofascore