ABA liga

NBA šampion stiže na Mali Kalemegdan? Oše Briset potencijalno pojačanje Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.09.2024 18:20
Oše Briset mogao bi uskoro da pređe u Evroligu Profimedia
Oše Briset mogao bi uskoro da pređe u Evroligu

Teško, ali ne i nemoguće. Kako je na tradicionalnoj konferenciji za medije rekao predsednik KK Crvena zvezda, roster je kompletiran. Crveno-beli trenutno na platnom spisku imaju 16 košarkaša, predsednik Nebojša Čović je rekao da je to to, ali je moguće da je njega, upravni odbor i stručni štab poprilično zabrinuo poraz na Bliskom istoku od ekipe KK Dubai - 86:84.

Nije realno za očekivati da jedan poraz, i to od tima koji je bio veoma raspoložen i motivisan u svojoj prvoj utakmici u istoriji toliko utiče na klub kakav je Crvena zvezda da odmah posegne za promenama u igračkom kadru. Ipak, mora se i napomenuti da je od samog početka jasno da je šampionu ABA lige neophodno pojačanje na poziciji krilnog centra.

Trenutno "četvorku" igraju Dejan Davidovac i Majk Daum (nije nastupio protiv Dubaija zbog problema sa pasošem), a njima pomažu Luka Mitrović koji je tu poziciju pokrivao u ranom delu karijere i Nikola Kalinić, koji je u Barseloni pokazao da ume da odigra i kao visoko krilo. Deluje da Zvezdi baš tu fali jedan igrač koji poseduje veliki kvalitet na obe strane parketa i koji bi Zvezdu možda lansirao barem u plej-in Evrolige.

Činilo se da bi to mogao da bude Filip Petrušev, a sada se navodi da bi to mogao biti i Oše Briset, doskorašnji košarkaš Bostona. Navijačima Zvezde je pomalo i zasmetalo što ljudi iz kluba nisu imali "plan b", sve karte su bačene na Petruševa, za kog se sada zna da će ostati u Olimpijakosu barem do kraja decembra, pošto taj klub ima ogromnih problema sa povredama visokih igrača - Jusufom Falom i Nikolom Milutinovim.

Briset se očigledno ne vraća u Seltikse, a kako je većina NBA ekipa popunilo roster, počeo je malo da gleda potencijalne angažmane u Evropi. Ovaj košarkaš bi mogao da bude baš ono što nedostaje crveno-belima, budući da je izvrstan defanzivac koji sa lakoćom može da preuzima bekove, odlično pomaže u odbrani, dok u napadu nije veliki potrošač lopti i uglavnom mu učinak zavisi od ostalih saigrača (u Indijani igrao sa Tajrisom Halibartonom, u Bostinu sa Džejsonom Tejtumom i Džejlenom Braunom).

Uz Pejserse i Seltikse, Briset je nastupao i za Toronto Reptorse, ali se čini da u NBA ligi za njega više nema mesta, barem ne u timovima koji napadaju šampionski prsten.