ABA liga

AdmiralBet ABA Liga: Subotičani debituju u Podgorici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.09.2024 12:15
Vladimir Jovanović nada se dobroj igri Spartaka u Podgorici MN Press
Vladimir Jovanović nada se dobroj igri Spartaka u Podgorici

Subotički Spartak otvara debitantsku sezonu u AdmiralBet ABA Ligi gostovanjem u Podgorici protiv "studenata" iz SC Derbija. 

Formirali su Subotičani veoma dobar tim, ali prema rečima iskusnog trenera Vladimira Jovanovića biće potrebno još vremena kako bi se sve linije uigrale po njegovim standardima.

"Bez obzira na protivnika, prva oficijalna utakmica u sezoni je u svakom slučaju zahtevna. U poslednje tri nedelje pripremnog perioda desili su se neki pehovi, male povrede, koje su jedan određeni broj igrača pomerile van terena, ne bih rekao na duži period, ali na jedan period koji definitvno remeti formu tima. Ekipa Studentskog centra je postala jedan standardni aba ligaš. Tim koji je sastavljen iz jako talentovanih, mladih i iskusnih igrača koji imaju već u svom CV-ju igranje ABA lige. Tim je sigurno odlično treniran i vođen od strane mog kolege Mijovića i znam da nas u Podgorici očekuje jako motivisan protivnik. Bez obzira na probleme, mislim da smo spremni za ovu utakmicu i da ćemo motivacijom i energijom odgovoriti studentskom centru i pružiti jednu jako dobru partiju", istakao je Jovanović.

Petar Mijović, šef struke SC Derbija očekuje težak i zahtevan meč.

"Što se tiče Spartaka mi gajimo veliki respekt prema ekipi koja je sastavljena za visoke domete ove sezone, sa jako dobrim trenerom. Mnogo je stvari u kojima moramo biti jako dobri, da ne kažem perfektni. Tu mislim i na defanzivu i na ofanzivu, ukoliko želimo da savladamo dobru ekipu Spartaka. Očekujem tvrdu, tešku utakmicu, jako motivisanog protivnika, očekujem i ekstra motivisanu svoju ekipu i dobru košarku", najavio je Mijović. 

 

 

AdmiralBet ABA liga, prvo kolo

PETAK

Cibona - Zadar 69:87

SUBOTA

Split - Igokea 74:79
Mornar - Budućnost 51:98

NEDELJA

Dubai - Crvena zvezda 86-84
Krka - Mega 70:80
FMP - Cedevita Olimpija 75:62

SREDA

Partizan - Borac 96:66

ČETVRTAK

SC Derbi - Spartak 19.00 (AS6)