ABA liga

Poznato ko menja Vršac u ABA 2 Ligi naredne sezone: Ovo su kandidati...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2024 18:05
KK Džoker KLS
KK Džoker

Košarkaška ABA 2 liga, koju ćete i ove sezone moći da pratite na kanalima TV Arene sport, doživela je veliki danas potres posle odluke kluba iz Vršca da istupi iz takmičenja. 

Samo nedelju dana pred start sezone i meča sa Podgoricom, uprava vojvođanskog kluba izdala je saopštenje u kojem je obrazložila svoju odluku o istupanju iz lige, što je, naravno, prouzrokovalo velike probleme unutar samog takmičenja, pa im je sada potrebno naći zamenu.

Prema nezvaninim informacijama "Mozzart Sporta", postoje tri kandidata, koji bi mogli da "uskoče" umesto kluba iz Banata, a to su Sloboda iz Užica, Džoker iz Sombora, inače klub u vlasništvu našeg slavnog NBA asa i Radnički iz Kragujevca.

Za sada nije poznato ko će tačno biti učesnik drugog po jačini regionalnog takmičenja, a, bar na prvi pogled, ako se mere rezultati iz prethodne sezone, Sloboda je tu najbliža realizaciji budući da je bila petoplasirana odmah iza Vrščana na tabeli, dok su nešto niži na lestvici bili Džoker i Radnički.

Odluka bi trebalo da se donese u najkraćem roku i ostaje pitanje ko će dobiti poziv i da li će Užičani, ili drugi klubovi, moći da se uopšte uhvate u koštac sa novim i daleko većim izazovima u narednoj sezoni.