ABA liga

Anđušić posle trijumfa nad Zvezdom: Pokazali smo da svi mogu ozbiljno da računaju na nas.

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

23.09.2024 08:50
Danilo Anđušić je bio kapiten Partizana MN Press
Danilo Anđušić je bio kapiten Partizana

Košarkaši Dubaija uspeli su u svom prvom zvaničnom meču u AdmiralBet ABA ligi savladati aktuelnog šampiona, Crvenu zvezdu, u "Koka-Kola" areni rezultatom 86-84 (28:16, 22:25, 16:22, 20:21). Poprilično je smušeno igrao tim stratega Janisa Sferopulosa, i u više navrata je ispuštao priključak u trci za Dubaijem nerezonskim odlukama i izgubljenim loptama. Ovo je ujedno i prvi put u poslednjih deset godina da beogradski crveno-beli otvaraju sezonu u šampionatu Jadrana porazom. 

Posle meča, oglasili su se košarkaši Dubaija, Aleksa Uskoković i Danilo Anđušić. Uskoković je postao prvi igrač u istoriji ekipe iz Emirata koji je postigao koš u šampionatu Jadrana. 

"Presrećan sam, videli ste svi kako je to lepo izgledalo. Mi smo ovde dva meseca i uspeli smo da napravimo ovako nešto - pobedimo Crvenu zvezdu", rekao je srpski košarkaš i potom se nadovezao: 

"Zaista je bilo teško sve ovo napraviti, međutim verovali smo, sve oko nas je fantastično i srećan sam zbog svih ljudi u klubu. Dali su nam podršku i nije lako pobediti baš Zvezdu u prvom kolu", istakao je Uskoković, nekadašnji član crveno-belih, za Tanjug.

Danilo Anđušić, bivši kapiten Partizana rekao je da mnogi nisu verovali u novi tim, ali drago mu je što je ekipa pokazala da nisu bili u pravu.

Trening kamp Anđušića

Danilo Anđušić sa Nemanjom Nedovićem

"Pokazali smo da svi mogu ozbiljno da računaju na nas. Ovo je velika pobeda za tim, za grad, za Emirate i to protiv aktuelnog šampiona. Verujem da možemo da budemo prijatno iznenađenje ove sezone", poručio je Anđušić.

Sve mečeve AdmiralBet ABA lige možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.