ABA liga

Milija Vojinović potvrdio: Pobednik ABA 2 lige direktno ide u prvi rang, finalista u baraž

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2023 17:40
Milija Vojinović potvrdio: Pobednik ABA 2 lige direktno ide u prvi rang, finalista u baraž MN Press

Završni turnir AdmiralBet ABA 2 lige počinje ove srede u Domžalama, a u nedelju ćemo saznati koji tim ide direktno u prvi rang takmičenja, a koji u baraž.

Na turniru će biti prisutan i sportski direktor ABA lige, Milija Vojinović, a on se pred početak obatio javnosti i istakao da očekuje visok nivo košarke.

"ABA 2 liga je napravila veliki korak kada je u pitanju popularnost u poslednjih par godina. Nakon 91 odigranog meča, sledi nam sedam najzanimljivijih. Helios Sansi su dobili tu čast da organizuju finalni turnir, zbog toga što su zauzeli prvo mesto u regularnom delu sezone. Želim da im se zahvalim što su na to pristali. Organizacija je na vrhunskom nivou i ubeđen sam da ćemo svi uživati u fantastičnoj košarci. Šampioni će sledeće sezone igrati u ABA ligi, a finalisti će igrati baraž", rekao je Vojinović.

I gradonačelnica mesta Domžale, Renata Kosec, veoma je srećna što će se jedan ovakav turnir održati u ovom gradu.

"Srećni smo što će Domžale biti domaćin jednog velikog sportskog događaja posle dosta dugo vremena. Mi ovde razvijamo sportsku infrastrukturu, ali i pored toga nismo imali veliki događaj još od 2012. godine. Zajedno sa menadžmentom Heliosa, podržali smo ideju. Želimo da idemo napred i postanemo sportski grad. Domžale je spreman da organizuje turnir, navijamo za sve, a posebno za naš tim. Domžale takođe proslavlja dan grada, tako da ćemo to uraditi uz festival košarke koji nam sledi do kraja sedmice", rekala je gradonačelnica, Renata Kosec.