ABA liga

AdmiralBet ABA Liga na Areni: Crvena zvezda na premijeri gostuje novajliji, Dubai spreman za prvi izazov

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2024 08:40
Košarkaši Crvene zvezde gostuju novajliji u ligi MN Press
Košarkaši Crvene zvezde gostuju novajliji u ligi

Dubai i Crvena zvezda odmeriće snage danas od 17 časova na početku takmičenja, kada je u pitanju ABA liga i prvo kolo. Novajlija u ligi je pokazao u pripremnom periodu da ima tim za respekt, a slavio je protiv Nižnjeg, FMP-a, Krke, Splita i Dinama iz Zagreba, dok je poražen na tri meča.

 

 

Kao što je poznato Dubai je potpuno nova ekipa na košarkaškoj mapi. Za debi u ABA ligi su doveli kvalitetna pojačanja, a trener Jurica Golemac, će na raspolaganju imati igrače kao što su: Danilo Anđušić, Klemen Prepelič, Nemanja Dangubić, Ahmet Duverioglu, Frank Mason, Avudu Abas, Aleksa Uskoković ...

Najveća akvizicija svakako je Bertans, koji je stigao iz NBA lige. Pitanje je ipak, koliko i sa ovim timom mogu protiv Crvene zvezde koja je i ove sezone glavnii favorit za prvo mesto. Dubai nema defanzivni potencijal da se suprotstavi aktuelnom šampionu, tako da će jedina nada biti napad sa čestim šutem zaa tri poena.

 

 

Sa druge strane Crvena zvezda je u pripremnom periodu pobedila Hapoel Tel Aviv, Igokeu, Lokomotivu Kuban i Jahorinu, a izgubila je od Zenita, Olimpijakosa i CSKA. Crveno-beli su odlučili da se ove sezone oslone na proverene igrače, dok su Jago, Bolomboj, Miloš Teodosić i Branko Lazić produžili ugovore. Ekipu su napustili Smart, Tompkins, SLazarević, Hanga, Tobi i Gilespi.

"Nova sezona je pred nama, prva utakmica je protiv ekipe BC Dubai u Dubaiju. Nova ekipa, koja ima velike ambicije. Prvi put će učestvovati u ABA Ligi i generalno u evropskoj košarci. Za nas je veoma važno da dobro startujemo sezonu, koja će biti duga. Želim da poručim da ćemo se boriti na svakoj utakmici za pobedu, od prve predstojeće protiv ekipe Dubaja. Trenirali smo i pripremali se da budemo spremni za predstojeće utakmice. Želim ekipi mnogo zdravlja, što manje povreda imamo biće bolje za nas. U svim takmičenjima u kojima učestvujemo idemo utakmicu po utakmicu i borimo se za naše ciljeve" rekao je trener crveno-belih Sferopulos.

Jurica Golemac, trener novog člana ABA lige imao je samo reči hvale za Crvenu zvezdu.

“Utakmica protiv Crvene zvezde ima istorijski značaj, drago mi je što ćemo prvi meč u istoriji kluba u zvaničnim takmičenjima odigrati upravo protiv ekipe koja je učesnik Evrolige, koja je aktuelni šampion ABA lige. Kvalitet i snaga Zvezde su poznati svima. Međutim, u meč koji sledi, ulazimo sa željom da stignemo do pobede, sa željom da sačuvamo domaći teren”, rekao je Jurica Golemac.


AdmiralBet ABA liga, prvo kolo

Petak

Cibona - Zadar 69:87

Subota

Split - Igokea 74:79

Mornar - Budućnost 51:98

Nedelja

Dubai - Crvena zvezda 17.00 (AP2)
Krka - Mega 19.00 (AS3)
FMP - Cedevita Olimpija 21.00 (AS3

Sreda

Partizan - Borac 19.00 (AP1)

Četvrtak

SC Derbi - Spartak 19.00 (AS6)

 

Standings provided by Sofascore