ABA liga

AdmiralBet ABA Liga na Areni: Igokea u Splitu potvrđuje ambicije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2024 14:38
Trener Igokee Nenad Stefanović MN Press
Trener Igokee Nenad Stefanović

Zadar je pobedom nad Cibonom pokazao svoje ambicije u novoj sezoni AdmiralBet ABA lige, a pojačana Igokea to isto namerava da uradi na vrućem terenu u Splitu (18.00, TV Arena sport 3).

"Očekuje nas jedna teška utakmica sigurno, protiv ekipe Splita koja je zadržala okosnicu od prošle godine i dopunila se dobro na svim pozicijama koje su bile problematične. Iskreno mislim da odavno nisu imali bolju ekipu i spremnu na vreme. Mi smo odlično trenirali ove nedelje, prva nedelja da smo bili kompletni i naravno smatramo da imamo svoje šanse", uveren je trener Igokee m:tel Nenad Stefanović.

 

 

Barani na startu imaju prilike da uživaju u crnogorskom derbiju gde Mornar Barsko zlato dočekuje favorita Budućnost Voli (20.00, TV Arena sport 3).

"Svaki početak je težak, bez obzira kakve Mornar probleme ima, sigurno neće biti lako. Mi moramo da produžimo sa dobrim partijama iz pripremnog perioda. Intenzitet i fokus moraju da su na nivou. Za sad smo svi zdravi, tako da moramo jednostavno da pokažemo da smo favoriti i da to opravdamo i na terenu. Ključ za pobedu su uvek dobra odbrana i skok. Mi ćemo sve da napravimo da igramo našu igru, znači agresivno, brzo, da kontrolišemo skok i na taj način da olakšamo sebi posao", istakao je Andrej Žakelj, trener Budućnosti.

AdmiralBet ABA liga, prvo kolo

Petak

Cibona - Zadar 69:87

Subota

Split - Igokea 18.00 (AS3)
Mornar - Budućnost 20.00 (AS3)

Nedelja

Dubai - Crvena zvezda 17.00 (AP2)
Krka - Mega 19.00 (AS3)
FMP - Cedevita Olimpija 21.00 (AS3

Sreda

Partizan - Borac 19.00 (AP1)

Četvrtak

SC Derbi - Spartak 19.00 (AS6)