ABA liga

Nebojša Čović, izneo planove Zvezde za novu sezonu: Odbrana sva tri trofeja, plus pokušaj plasmana u Top 10 Evrolige!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2024 12:55
Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvena zvezda MN Press
Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezda novu sezonu počinje gostovanjem Dubaiju u prvom kolu ABA lige, u nedelju od 17.00 časova.

Ciljevi za narednu sezonu su jasni - odbrana sva tri trofeja, Kup Radivoja Koraća, ABA liga i Superliga, plus pokušaj plasmana u Top 10 Evrolige, rekao je predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović.

"Pred nama je interesantna sezona, biće puno izazova, veliki broj utakmica, između 85 i 93 utakmice. Baš zbog toga smo završili roster sa 16 igrača, za sada. Napominjem za sada, jer u toku sezone može doći do odlazaka i dolazaka, međutim, mi to ne planiramo. Završavamo "sapunicu" oko Petruševa, on je igrač Olimpijakosa, kao i oko Đurišića, on je u Americi", istakao je Čović.

On je izneo podatak da će ukupni budžet kluba, za sve troškove, biti između 22 i 22 miliona.

"Za prvi tim bruto 14.308.000, 1.140.000 stručni štab, plus medicinski staf, treneri mlađih kategorija, putovanja, administracija, dvorane".

Osvrnuo se potom i na prodaju sezonskih ulaznica, koje su bukvalno "planule".

"Kada su u pitanju sezonske karte, sa jučerašnjim danom prodato - 10.191 karta plus 350 za sponzore. Prihod 451.393, manje 10 odsto za porez. Produžićemo  prodaju sezonskih karata, a cene dnevnih karata biće više nego prošle godine i njihova visina biće saopštena u ponedeljak", istakao je Čović.

Predsednik UO Željko Drčelić, ponovo je ciljeve i naglasio da je želja da se uđe u Top 8 Evrolige.  

"Predsednik je sve rekao, odbrana tri titule i želja nam je da u Evroligi uđemo u Top 8. Uprava je odradila sve što je stručni štab tražio od nas kada su u pitanju igrači", rekao je Drčelić.