ABA liga

Povratak na košarkaške terene: Boriša Simanić i zvanično od danas novi član Igokee

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.09.2024 13:31
Srpski reprezentativac Boriša Simanić MN Press
Srpski reprezentativac Boriša Simanić

Srpski reprezentativac Boriša Simanić i zvanično je od danas novi košarkaš Igokee. Momak koji je poslednji angažman imao u Saragosi pre strahovite povrede na Svetskom prvenstvu, kada je u duelu sa Južnim Sudanom izgubio bubreg, time se najzad vratio na košarkaške terene, a od naredne sezone nastupaće sa klubom iz Laktaša u AdmiralBet ABA ligi.

Nedavno je Boriša i zaigrao za Igokeu na prijateljskoj utakmici, a sada je klub iz Republike Srpske i zvanično napisao da je Boriša Simanić novi igrač tog kluba.

"Srpski reprezentativac Boriša Simanić potpisao je ugovor sa ekipom iz Laktaša, Igokeom. Simanić se vraća na košarkaški teren posle nešto više od godinu dana pauze nakon operacije uzrokovane teškom povredom koju je zaradio igrajući za nacionalni tim Srbije na Mundobasketu u Manili.

Boriši je tada operativnim putem izvađen bubreg nakon nezgodnog udarca koji je dobio u završnici duela sa Južnim Sudanom.

 

 

Krilni centar je posle dugog oporavka odigrao prvi meč u dresu Igokea m:tel koji je igran u Laktašima sa ekipom Borca iz Banja Luke.

Simanić je ranije tokom karijere igrao još za Crvenu zvezdu, FMP i Megu. Za seniorsku reprezentaciju Srbije ovaj 26-godišnjak debitovao je 2020. godine

Njegov poslednji angažman je bio u španskoj ekipi Basket Saragosa u sezoni 2022 – 2023, gde je imao 6.9 poena 3.5 skoka u proseku", navela je Igokea.