ABA liga

Madar se pokajao što je napustio Partizan smatra legendarni trener Makabija iz Tel Aviva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.09.2024 14:53
Poznati izraelski trener Pini Geršon MN Press
Poznati izraelski trener Pini Geršon

Poznati izraelski trener Pini Geršon, koji je svojevremenio bio dvostruki osvajač Evrolige sa Makabijem iz Tel Aviva, veruje da se Jam Madar pokajao što je otišao iz Partizana, gde je trebao da ostane i radi pod komandom Željka Obradovića.

Od odlaska iz Beograda, mladom izraelskom plejemejkeru ne cvetaju ruže u karijeri. Dres srpskog tima zamenio je sa Fenerbahčeovim, ali se zbog jake konkurencije u timu, nije naigrao kod Dimitrisa Itudisa u Turskoj (a ni kod Šarunasa Jasikevičijusa). 

U međuvremenu se preselio u Minhen, gde trenutno nastupa za Bajern, ali, ni kod Gordona Herberta, izgleda, neće imati značajnu minutažu. Bar tako misli Pini Geršon, koji veruje da je Madar napravio veliku grešku u karijeri napustivši Partizan 2023. godine, gde je mogao i dalje da napreduje pod palicom najtrofejnijeg trenera Evrope.

Izraelski stručnjak osvrnuo se najpre na meč Makabija i Bajerna, gde se dokazalo da trener nemačkog kluba ne računa na njega u nekoj velikoj meri.

"Kada je Madar bio na terenu, Makabi je napravio seriju 12:0 i odmah je izašao iz igre. Ne računa na njega kao igrača u rotaciji, već kao dopunskog. Da li je ulazak u igru kao deveti, na pet minuta, igranje u Evroligi? Ne", izjavio je Geršon u podkastu "Geršon i prijatelji" i dodao:
 

MN Press

 

 

"Ne znam koje je opcije imao, ali danas, po mom mišljenju, žali što je napustio Partizan. Fener je imao sve zvezde i bio je preveliki za njega, nisu računali na njega. To mogu i da razumem, imali su velike ambicije. Ali, ako ne igraš u Bajernu, ne znam koliko će to trajati", podvukao je Geršon.

Nakon tog pomenutig meča protiv Makabija, Bajern je odigrao revijalni susret sa Panatinaikosom (69:86), a bivši plej Partizana nije ulazio u igru na toj utakmici.