ABA liga

Predsednik Dubaija o nemogućoj misiji zvanoj Bertans: Nije Letonac došao samo zbog novca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 18:14
Davis Bertas Profimedia
Davis Bertas

Predsednik košarkaškog kluba Dubai, Salem Bin Dasmal, otkrio je za portal "Meridian sport" kako su pre nekoliko dana doveli pojačanje iz NBA lige - Davisa Bertansa. Bivši košarkaš Partizana proteklu sezonu proveo je u Oklahomi i Šarlotu, da bi na veliko iznenađenje javnosti potpisao ugovor sa klubom koji će ove godine debitovati u ABA ligi.

Posle saznanja da će iskusni šuter napustiti NBA ligu, brojni klubovi u Evropi počeli su da se takmiče za potpis letonskog košarkaša, gde su među "najzagriženijima" bili Real Madrid i Partizan, ali je Bertans ipak na kraju odlučio da pređe u bogati klub iz Emirata, koji će narednih godina pretendovati da dobije višegodišnji ugovor sa Evroligom.

Kako tvrdi Bin Dasmal, iako je finansijsko stanje Dubaija i više nego na željenom nivou, uprava novog člana ABA lige, kao i on, iznenadili su se kada je Bertans prihvatio njihovu ponudu. 

"Bilo je iznenađenje za mene! Najiskrenije ovo kažem. Velike zasuluge pripadaju našem vlasniku koji je imao viziju da angažuje NBA košarkaša. Mislio sam da je nemoguće, jer jednostavno mi nemamo budžet. Bio je san i želja, ali zaista nisam znao kako uspeti u tome", rekao je predsednik Dubaija.
 

Guliver/AP Photo/Emil T. Lippe

 

 

Prema njegovim rečima Bertans nije prešao u Dubai samo zbog jakog ugovora, već ima još nekoliko razloga. 

"Izgledalo je nemoguće dovesti igrača koji je bio u drugi u šutiranju trojki na ol-staru iza Stefa Karija i čija je plata bila 15.000.000 dolara, što je više od budžeta našeg kluba, ali onda smo shvatili da Dubai ima posebnu vrednost. Stabilnost dugoročnih ugovora, kao i činjenica da neke stvari nemaju cenu. Preseliti porodicu u naš predivan grad, koji pruža neverovatne mogućnosti je vrednije od samog novca. Karta koja nama otvara vrata je upravo ambijent Dubaija", dodao je Bin Dasmal.

Pregovori sa Bertansom išli su "kao po loju" i posao je vrlo brzo završen preko generalnog menadžera.

"Bilo je dogovoreno od strane našeg generalnog menadžera. Ceo transfer se odigrao brzo. Poslali smo ponudu za koju smo mislili da neće prihvatiti, pogotovo jer je imao drugih ponuda. Na naše izneneđenje je prihvatio poziv Dubaija iako su drugi nudili više ne vodi glavnu reč. Iako smo mladi imamo čvrste temelje, jer smo Dubai. Dali smo mu dugogodišnji ugovor u trenutku kada neki drugi verovatno nisu hteli", zaključio je predsednik Dubaija.