ABA liga

Bertansa privukao višegodišnji ugovor: Letonac viđen u Dubaiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2024 19:18
Davis Bertans je reprezentativac Letonije Profimedia
Davis Bertans je reprezentativac Letonije

Sudbina Davisa Bertansa je bila u etru čitavo leto. U početku je bilo očekivano da dobije novi NBA ugovor, ali kako je vreme prolazilo, a ponude nije bilo, srca navijača Partizana su počela da se uzbuđuju oko pomisli da bi Letonac mogao konačno da se vrati u Evroligu, i to u crno-beli dres. 

Ispostavilo se da ćemo ga gledati u Areni, samo ne kao "domaćina", već kao igrača Dubaija, koji se sa ekipom Željka Obradovića suočiti u AdmiralBet ABA ligi. Iako su se pominjala interesovanja Real Madrida, sve očiglednije postaje da timovi na vrhu nisu bili zainteresovani za njegove usluge. 

Ono što nije jasno je da li se radi o spremi košarkaša koji bi po svom renomeu svakako bio dobar dodatak nekom od timova u EL; da li je u pitanju velika ponuda iz Emirata koja se ne odbija, ili pak nešto treće. 

Bilo kako bilo, popularni NBA insajder Mark Stejn je istakao na svom "X" nalogu da će Bertans prekinuti svoje otpočete treninge sa Golden Stejt Voriorsima (čime je pokušavao da obezbedi saradnju), te da će nastaviti karijeru u neimenovanom klubu sa Bliskog istoka kroz višegodišnji ugovor. 

 

 

Bertans je prošlu sezonu počeo u Oklahomi, ali je završio u Šarlotu sa kojom je beležio 8,8 poena, 1,8 skokova i jednu asistenciju, uz 37,5 odsto šuta za tri poena.

Kakvo bi to samo pojačanje bilo za Dubai! Podsetimo, klub iz UAE je ovog leta doveo Klemena Prepeliča, Leona Radoševića, Avudua Abasa, Ahmeta Duverioglua, Džakorija Vilijamsa, Danila Anđušića, Nemanju Dangubića, Aleksu Uskokovića... Biće mu ovo prva godina u evropskoj košarci, odnosno AdmiralBet ABA ligi.