ABA liga

Kenana "kupio" Sferopulos: Ubedio me je u stvari koje želi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2024 10:17
Ajzea Kenan je prethodne sezone nastupao za Olimpijakos Tanjug / NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg
Ajzea Kenan je prethodne sezone nastupao za Olimpijakos

Košarkaši Crvene zvezde novu sezonu započinju 20. septembra protiv Dubaija u AdmiralBet ABA ligi, dok će 4. oktobra igrati protiv Pariza Evroligi. Pripreme su već u jeku i otpočele su 19. avgusta. U susret novoj takmičarskoj godini, klub sa Malog Kalemegdana je pripremio Media dan, na kojem su novinari imali prilike da razgovaraju sa novim pojačanjima kluba. 

Međi njima je i Ajzea Kenan, koji je stigao ovog leta iz Olimpijakosa. Omaleni šuter je u razgovoru sa novinarima otkrio kako je Janis Sferopulos imao veliku ulogu u njegovom dolasku. 

"Trener je puno pričao sa mnom. Kako želi da izgradi tim i koja su njegova očekivanja. To se poklopilo i sa mojim ciljevima. Želim da pobeđujem. Ubedio me je u stvari koje želi da uradi i to mi se dopalo. Odradio je dobar posao u sklapanju tima i hemije među igračima", rekao je Kenan koji ima i zavidno NBA iskustvo, a konekciju sa Srbijom je ostvario preko Igora Kokoškova koji ga je trenirao u Finiksu.

Twitter/KK Crvena zvezda

Ajzea Kenan u dresu Crvene zvezde

"Nismo se čuli još od kako smo bili zajedno u Finiksu. On je bio dobar trener za mene. Izuzetno ga poštujem."

Sada je posle više od decenije profesionalne karijere stigao u Beograd, da bude jedan od lidera.

"Ovde sam tek nedelju i po. Bilo je dobro. Navikavam se na momke, trenera... Kao što ste rekli, navijači voze ovaj autobus koji se zove Crvena zvezda, sve funkcioniše na osnovu njihove podrške i energije. Zahvalan sam na dobrodošlici. Jedva čekam da počnem".