ABA liga

Mekintajer "uzbuđen" zbog Teodosića, Dobrić sluti velike stvari: Crveno-beli jedva čekaju novu sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2024 22:15
Kodi Miler Mekintajer, košarkap Crvene zvezde, na promociji novig tima MN Press
Kodi Miler Mekintajer, košarkap Crvene zvezde, na promociji novig tima

Novi košarkaški tim Crvene zvezde vri od odličnih igrača i dobro poznatih lica, kao što su Kodi Miler Mekintejer, nekada adut Partizana a sada, u projekcijama, udarna igla crveno-belih, te novi (stari) član sportske porodice s Malog Kalemegdana, Ognjen Dobrić, kom se Srbija divila tokom Olimpijskih igara ovog leta. 

Pojačanje iz Baskonije, na večerašnjem kolektivnom druženju sa medijima, ponovio je da je došao sa "ispravi neke stvari iz prošlosti", aludirajući na dešavanja iz perioda dok je nosio dres večitog rivala, ali nije hteo da se previše osvrće na te stvari nego se fokusirao na predstojeće izazove.  

"Bićemo dobri onoliko koliko budemo trenirali, iz dana u dan. Sve će zavisiti od truda koji uložimo sada, koji uložimo u decembru, martu i tako do kraja sezone. Sve zavisi od nas. Fokus na na svakom danu, trenignu i svakoj utakmici... Želim da treniram žestoko i da na utakmici dam sve od sebe... Imao sam i ranije tripl-dablove, imao sam i 19 asistencije. Sada sam imao priliku u Baskoniji da to pokažem u Evorligi i na tome ću uvek biti zahvalan", rekao je Amerikanac doveden iz Španije, inače posebno oduševljen saradnjom s Milošem Teodosićem. 

 

MN Press

košarkaški tim Crvene zvezde

"Sjajan lik, sjajan igrač. Uzbuđen sam što imam priliku da učim od njega. Možda će mi reći da ućutim jer ga stalno nešto pitam, ali prosto sam u odličnoj situaciji da učim od takvog igrača", ceni Mekintajer vrsnog organizatora igre u redovima pobednika poslednje AdmiralBet ABA lige, Kupa Radivoja KOraća i Košarkaške lige Srbije. 

Dobriću je sve odlično poznato u Zvezdi, jer se vratio svojoj kući, kako govori od kada je potpisao ugovor na tri godine.   

"Ja se ovde osećam prelepo i ne moram ništa da dodajem specijalno šta meni Crvena zvezda znači. Drago mi je da sam među našim ljudima, navijačima, ljudima u organizaciji, ne moram da pričam na koji način su me primili, stvarno sam presrećan što sam ovde. Ali opet kažem nadam se da će ova ekipa napraviti rezultate, jer je to najbitnije. Mislim da ova ekipa ima kvalitet za to", kaže naš reprezentativac i jedan od velikih aduta, takođe vrlo ambiciznog, trenera Janisa Sferopulosa i saigrač jednakog optimiste u liku kapitena Branka Lazića.