ABA liga

Direktor Dubaija, Dejan Kamenjašević: Pregovorali smo sa Evroligom više od tri godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2024 15:15
Dejan Kamenjašević Profimedia
Dejan Kamenjašević

Generalni menadžer Dubaija Dejan Kamenjašević govorio je o budućnosti ovog novonastalog kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U intervjuu za španski El Koreo Kamenjašević je istakao da španski klubovi imaju viziju, ali ne i Evroliga.

"Trenutno mislim da se to neće dogoditi. Da je do Baskonije, Reala ili Barse onda da. Španci su me iznenadili svojom vizijom. Čak i Valensija. Oni traže dodatne resurse da prežive i oni misle da smo mi rešenje. Ali Evroliga generalno ne misli tako. Oni veruju da su na pravom putu. Pregovarali smo sa Evroligom više od tri godine. Potrošili smo dosta vremena i energije na sastancima objašnjavajući naš projekat na efikasan način kako bi ga razumeli. Nismo mi bili u problemu, već Evroliga zbog njene situacije. Sada je tako da Evroliga ne može nikoga da primi dok ne popravi svoju kuću iznutra, a kada se to desi, ne znam da li ćemo im biti na raspolaganju", izjavio je Kamenjašević.

Direktor Dubaija je dodao da pored ABA lige njegov klub ima pozive od još nekih takmičenja.

"Imaćemo dosta problema da odlučimo gde ćemo igrati sledeće godine. Ali među tih pet liga koje nas zovu, nema Evrolige na spisku. Trenutno smo u ABA ligi koja ima viziju poslovanja, budućnosti i ekspanzije. U Evroligi su ili veoma inteligentni ili... A, hvale se kako su ekonomski uspešni. Bolje da ne pričam o tome, da ne palim vatru".

Govorio je i o načinu na koji njegov klub funkcioniše.

"Imali smo 20 prilika da kupimo evroligaški ili abaligaški tim, ali nismo. Nismo kao PSŽ ili Mančester Siti. Mogli smo da osnujemo ligu u Dubaiju i da dovedemo najbolje igrače iz Evrope kao Saudijska Arabija u fudbalu, ali nismo to uradili. Dubai je komercijalni brend kao Najk ili Adidas, koji stalno zarađuje novac. Ne trošimo radi trošenja. Imamo dobre uslove za prodaju TV prava i imidža i možemo lako da privučemo dobre sponzore".