ABA liga

Zvezda ubedljiva protiv Jahorine na startu priprema: Sferopulos podelio minute, pojačanja se dobro pokazala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2024 19:48
Ajzea Kenan Twitter/KK Crvena zvezda
Ajzea Kenan

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Jahorinu 94:53 u prvom pripremnom meču za novu sezonu.

Crveno-beli su pre svega sjajno dočekani na Palama, a navijačima koji su napunili halu priredili su sjajan šou.

Bila je ovo prava pripremna utakmica iz Zvezdine perspektive. Janis Sferopulos podelio je minutažu, a pitanje pobednika se nije posavljajlo ni u jednom momentu.

Ekipa sa Malog Kalemegdana je brzo ostvarila dvocifrenu prednost koju je do kraja susreta samo uvećavala. Izgledali su crveno-beli veoma uverljivo, mada se mora reći da Jahorina nije na nivou ekipa sa kojima će se Zvezda nadmetati tokom sezone.

 

 

Ipak, pobeda je uvek dobrodošla. Sferopulos i dalje eksperimentiše, na ovom meču nije skidao Nikolu Kalinića i Miloša Teodosića, ali su priliku dobile ostale novajlije.

Kodi Miler Mekintajer (15 poena) i Ajzea Kenan (14 poena) su se pokazali u najboljem svetlu, Uroš Plavšić je dominirao pod košem, dok je povratnik u crveno-beli dres Ognjen Dobrić (10 poena) samo nastavio tamo gde je stao u Parizu sa Crvenom zvezdom.

Odlično su odigrali i Dalibor Ilić i Andrej Kostić, igrači koji bi mogli da imaju veću ulogu ove godine, pre svega u ABA ligi.

 

 

Zvezda se sada vraća u Beograd gde će iza zatvorenih vrata odigrati mečeve sa Igokeom i Hapoel Jerusalimom, potom će u Atini odmeriti snage sa Olimpijakosom, a za kraj priprema igraće na VTB kupu u Rusiji.