ABA liga

Zvezda dobila pojačanje na pripremama: Stigli Davidovac i Dobrić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2024 18:00
Ognjen Dobrić u dresu Zvezde u prvom mandatu MN Press
Ognjen Dobrić u dresu Zvezde u prvom mandatu

Srpski košarkaši Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac priključili su se danas pripremama Crvene zvezde. Reprezentativci Srbije, koji su pre 10 dana osvojili bronzanu medalju na Olimpisjkim igrama u Parizu, počeli su danas sa pripremama posle produženog odmora koji su dobili zbog igranja za državni tim.

Zvezda će se pripremati u Staroj Pazovi, u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, do prve pripremne utakmice koju će odigrati na Palama protiv Jahorine 28. avgusta.

 

 

Potom slede dve zatvorene utakmice u Beogradu, protiv Igokee (31. avgusta) i Hapoela iz Tel Aviva (5. septembra). Šampioni regiona i Srbije će pet dana kasnije gostovati Olimpijakosu, a poslednje provere pred početak sezone imaće na VTB Superkupu u Moskvi koji počinje 12. septembra.

Zvezda će prvu utakmicu u sezoni odigrati 20. ili 21. septembra protiv Dubaija u prvom kolu AdmiralBet ABA lige. Prvi meč u Evroligi Zvezda igra u gostima protiv debitanta u eliti Pariza, 4. oktobra.

Podsećamo, Crvena zvezda je prošle sezone završila kao 16. tim Evrolige, ali će na domaćem polju ipak braniti uspehe, kao aktuelni šampion AdmiralBet ABA lige, Kupa Radivoja Koraća i KLS. 

Što se tiče pojačanja, pored Ognjena Dobrića, stigli su Nikola Kalinić, Ajzea Kenan, Majk Daum, Kodi Miler Mekintajer i Uroš Plavšić.