ABA liga

Naneli i Partizan završili saradnju: Amerikanac nije više potreban crno-belima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 16:42
Džejms Naneli, košarkaš Partizana, napustio srpski klub MN Press
Džejms Naneli, košarkaš Partizana, napustio srpski klub

Džejms Naneli nije više košarkaš Partizana, saopštio je danas klub, čime su završena nagađanja o daljoj sudbini košarkaša iz Sjedinjenih Američkih Država u redovima nekadašnjeg prvaka Evrope.

Na kraju (ne)očekivano završene saradnje crno-belih i 34-godišnjeg igrača, crno-beli su ga ispratili lepim rečima. 

"Košarkaš koji je zbog svega pruženog na terenu postao jedan od ljubimaca navijača Partizana, više neće biti deo tima, ali ostaje neizostavni deo istorije kluba kao važan deo generacije osvajača sedme titule regionalnog šampiona! Džejms, želimo ti puno sreće i uspeha u nastavku karijere!", poručuli su iz Partizana putem X platforme.

Jedan od ljubimaca navijača "crno-belih" ne uklapa se više u trenersku viziju Željka Obradovića, pre svega zbog svog burnog temperamenta, pa je posle fizičkog napada na Zvezdinog igrača Stefana Lazarevića ispred svlačionice prošle sezone jedno vreme bio na "ledu". 

"Radi se o jako dobrom momku, koji je upisan u stranicama istorije Partizana. Ne smemo zaboraviti incident sa igračem Zvezde koji se desio na kraju prošle sezone. Željko Obradović je doneo odluku da ne igra, iako je bio najbolji igrač prethodnog meča. Ali zamislite da se incident odigrao na utakmici, pa da nas Evroliga diskvalifikuje. Uz ugovor igrači potpisuju i disciplinski pravilnik, koji mora da se poštuje. Naneli je kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde. Sada smo u vakum periodu, nismo se ni oprostili od njega", najavio je ovakav epilog predsednik kluba Ostoja Mijailović, u jutrošnjem gostovanju na TV Prva. 

Pre dolaska u Srbiju, Naneli je jednu sezonu proveo je u Makabiju, a bio je još prvotimac Fenerbahčea, Olimpije iz Milana i nekoliko NBA timova. Inače, nije se nigde dugo zadržao kao u Partizanu, koji je u novu sezonu ulazi za potpuno novim timom, predstavljen na svečanosti "Crno-bela simfonija".