ABA liga

Judoka Azubike stigao iz Finiksa u Budućnost: NBA pojačanje Podgoričana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 22:23
Judoka Azubike, novi košarkaš Budućnosti iz Podgorice Guliver/AP Photo/Matt York
Judoka Azubike, novi košarkaš Budućnosti iz Podgorice

Jačaju ovog leta svoje redove Crvena zvezda i Partizan, ali jača i njihov neretko težak rival rival u AdmiralBet ABA ligi, Budućnost iz Podgorice. Novi košarkaš plavo-belih danas je tako postao NBA igrač Judoka Azubike, star 24 godine i visok 212 centimetra.

Nigerijski centar je prošle sezone bio član Finiks Sansa, a na draftu najjače košarkaške lige iz 2020. godine izabran je kao 27. pika. Pre tog tima, nastupao je za Jutu, čiji skauti su ga i selektovali, a sada će sreću okušati u evropskoj košarci. 

Tokom NCAA karijere se izdvojio kao izuzetno dobar defanzivac. U poslednjoj sezoni u Kanzasu imao je 13.7 poena, 10.5 skokova i 2.6 blokada po meču. U NBA je stigao sa titulom najboljeg defanzivca NCAA lige.

 

 

U Solt Lejk Sitiju imao je priliku da bude pre svega podrška četvorostrukom najboljem odbrambenom košarkašu lige Rudiju Goberu. Budućnost je ranije potpisala Mateo Drežnjaka, Đorđija Jovanovića, Džuvana Morgana, Rašida Sulejmona i Nikolu Tanaskovića, dok je nove ugovore dala Flečeru Megiju, Jogiju Ferelu i Mekinliju Rajtu.