ABA liga

Arijan Lakić napustio Zadar: Sledeća stanica - Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2024 16:20
Arijan Lakić MN Press
Arijan Lakić

Arijan Lakić napustio je zvanično danas Zadar i više nema prepreka ka dolasku u Partizan. Momak koji je protekle sezone u dresu hrvatskog kluba beležio deset poena uz po tri skoka i asistencije, uskoro bi trebalo da postane novi igrač Željka Obradovića, dok će sa crno-belima potpisati višegodišnji ugovor.

"Aco, iskreno ti se zahvaljujemo na svemu i želimo ti svu sreću u izazovima koje će pred tebe postaviti Evroliga i nova sredina. Nadamo se kako će nam se putevi opet sresti. Vrlo brzo postao je miljenik naših navijača, ali i svih u Klubu. Odlazak svakog igrača proživljavamo emotivno, ali odlazak našeg Ace jedan je od onih koje smo proživjeli na jedan poseban način kako je i on sam nakon osvajanja drugog naslova prvaka Hrvatske”, napisali su Zadrani, uz dodatak da će karijeru nastaviti u redovima Partizana.
 

 

 

Bek iz Beograda počeo je karijeru u Crvenoj zvezdi 2018. godine, ali je zbog problema sa povredom, morao da gradi ime na teži način. Neko vreme igrao je u Osijeku, zatim je nastupao u Borcu i Sparsu iz Sarajeva, da bi se na mapu vratio tokom dvogodišnjeg mandata u Zadru sa kojima je osvojio dve titule i Kup.

Arijan Lakić ima 24 godine, visok je 1.98m i igra na poziciji plejmejkera i beka. 

KK Partizan, letošnja pojačanja i odlasci.

Došli:

Vanja Marinković (Baskonija)
Frenk Nilikina (Šarlot)
Gabrijel Ife Lundberg (Virtus)

Otišli:

Kevin Panter (Barselona)
Zek Ledej (Milano)
Alen Smailagić (Žalgiris)
Danilo Anđušić (Dubai)
Pi-Džej Doužer (Minesota)
Frenk Kaminski
Mateuš Ponjitka (Bahšekšehir)