ABA liga

Još nije kraj pojačanjima na Malom Kalemegdanu: Sferopulos najavio dolazak "iskusnijih"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 14:05
Janis Sferopulos najavio nova pojačanja u Zvezdi MN Press
Janis Sferopulos najavio nova pojačanja u Zvezdi

Crvena zvezda vredno radi na tržištu ovog leta, gde sklapa mozaik igračkog kadra za narednu sezonu. Do sada je pristiglo sedam pojačanja, a prema rečima trenera Janisa Sferopulosa, posao na letnjoj pijaci još uvek nije završen.

U intervjuu za "EOK WebRadio", grčki stručnjak govorio je izazovima njegove reprezentacije na Olimpijskim igrama, gde će uz Ameriku, Nemačku i Srbiju, Heleni biti u najužem krugu kandidata za medalje, a dotakao se i rada sportskog sektora Zvezde na tržištu ovog leta.

Do sada su na Mali Kalemegdan stigli: Kodi Mekintajer, Ajzea Kenan, Nikola Kalinić, Uroš Plavšić, Majk Daum i Ognjen Dobrić, a posle komentara Sferopulosa, navijači srpskog tima mogli bi očekuju još neko pojačanje.

"Da li smo završili sa pojačanjima? Možda i ne. Kao prvo, pojačanja koja smo doveli su tu da ojačaju već postojeći roster, ali mi želimo košarkaše koji imaju plej-of iskustvo, kao i iskustvo igranja u finalima. Takođe, da ojačamo srpski element koji bi jedan srpski tim trebalo da ima sa što više domaćih igrača koje možete da pronađete",  rekao je Grk i dodao:

"To je ono što smo pokužavali da uradimo. Imamo pun roster, imamo tri igrača na skoro svakoj poziciji i mislim da je sada samo do nas da budemo još bolji u Evropi u odnosu na prošlu godinu. Prošla sezona se završila vrlo dobro, osvojili smo tri titule, ali želimo bolje u Evropi, da budemo konkurentni u svakoj utakmici."

MN Press

 

 

Dotakao se i nedavne utakmice između Srbije i Grčke u Areni.

"Srbija je veoma jak tim, sa mnogo NBA igrača i igrača koji uglavnom igraju vodeće uloge u Evroligi. Imaju kompletan sastav, igrali su kod kuće. Smatram da su favorit za medalje. Imaju veliki kvalitet. Ovaj test će biti veoma koristan, bez obzira na rezultat. Izgubili smo, ali za mene je bilo dobro što se ova utakmica odigrala kako bi svi videli šta tim treba da popravi, na koje detalje igre treba da se fokusiraju da bi ih promenili i definitivno zadržavajući neke pozitivne aspekte koje su treneri uočili, a koje treba zadržati i razvijati kao i do sada. Za mene je ovo pozitivan rezultat, jer vas ne košta mnogo u smislu zvaničnih događaja u budućnosti. Iz ovakve utakmice možete izvući samo pozitivne stvari i siguran sam da će svi to tako i shvatiti, uključujući igrače, koji razumeju kada dođe trenutak da daju još malo više", zaključio je Sferopulos.

Grčka će na Olimpijskim igrama biti u Grupi "A" zajedno sa Australijom, Španijom i Kanadom.