ABA liga

Nižu se pojačanja: Dubai doveo jednog od najboljih asistenata ABA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 08:50
Klemen Prepelič sedmo pojačanje Dubaija ovog leta MN Press
Klemen Prepelič sedmo pojačanje Dubaija ovog leta

Košarkaški klub Dubai, koji će se naredne godine takmičiti u AdmiralBet ABA ligi, doveo je sedmo pojačanje ovog leta, a poslednje u nizu dolazi iz Galatasaraja.

U pitanju je iskusni slovenački košarkaš i reprezentativac Klemen Prepelič (31), koji je sredinom prošle sezone prešao iz Cedevita Olimpije u turski klub, dok je sa novim članom ABA lige potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju produženja saradnje na još jednu sezonu.

Tokom 20 utakmica za Galatasaraj, momak iz Maribora, koji igra na poziciji beka, prosečno je beležio 14.2 poena, uz 5.6 asistencija i tri skoka. U FIBA Ligi šampiona imao je nešto bolje brojke, a sada će ponovo igrati u regionalnom takmičenju, gde je do odlaska u Tursku bio jedan od najboljih asistenata lige (8.2 u proseku prošle sezone).
 

 

Pre Cedevita Olimpije nastupao je i Branik, Helios, Union Olimpiju, Banvit, Oldenburg, Limož, Levaloa, Real, Huventud i Valensiju.

Pojačanja KK Dubaija:

Klemen Prepelić, Nemanja Dangubić, Leon Radošević, Ahmet Duverioglu, Avadu Abas, Danilo Anđušić, Nejt Mejson, dok je na klupu seo Jurica Golemac.