ABA liga

Prošla ponoć, dileme više nema - Karlik Džons novi košarkaš Partizana?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 08:00
Reprezentativac Južnog Sudana Karlik Džons stiže u Partizan Profimedia
Reprezentativac Južnog Sudana Karlik Džons stiže u Partizan

Dileme više nema - Karlik Džons novi je košarkaš Partizana. Klubovi iz NBA lige imali su rok do ponoći da pošalju ponudu reprezentativcu Južnog Sudana, a pošto se to nije desilo, bivši MVP Razvojne lige više nema prepreka da pređe u Humsku ovog leta, gde bi trebao da ostane do 2026. godine.

To je na "Tviteru" potvrdio i predsednik kluba Ostoja Mijailović, koji se oglasio nakon što je istekao taj famozni rok u ponoć 26. jula.

"Eto, prošlo je 12 da bi po novom za nas ipak ostalo 11. Ali radimo i dalje", napisao je Ostoja Mijailović citirajući "laku noooć" i kultnu rečenicu Novaka Đokovića sa Vimbldona.
 

 

 


Momak koji je skrenuo pažnju na sebe nastupima u nacionalnom timu, još u julu potpisao je ugovor sa Partizanom, međutim, nakon njegove blistave partije protiv Amerike kada je upisao tribl dabl (15-11-11), pojavila se informacija da može da izađe iz ugovora u slučaju bolje ponude iz NBA lige. U takvom scenariju Partizan je mogao da zaradi 600.000 evra na ime obeštećenja, ali, budući da nije bilo odgovarajućih ponuda "preko bare", Džons je ostao u Partizanov, dok su navijači srpskog tima dobili sigurno najveće pojačanje u ovom prelaznom roku.

Karlik Džons rođen je u Sinsinatiju, ima 26 godina. Visok je 1.85m i najbolje se snalazi na poziciji plejmejkera. U pitanju je bivši MVP Razvojne lige za sezonu 2022/23 i lider u asistencijama na prošlom Mundobasketu. Neko vreme igrao je u Dalasu, Denveru i Čikagu, ali, pošto nije dobio pravu šansu u NBA ligi, proteklu sezonu proveo je u Kini. 

On će biti četvrto pojačanje Partizana, a čeka se još sedam...

KK Partizan, letošnja pojačanja i odlasci.

Došli:

Vanja Marinković (Baskonija)
Frenk Nilikina (Šarlot)
Gabrijel Ife Lundberg (Virtus)

Otišli:

Kevin Panter (Barselona)
Zek Ledej (Milano)
Alen Smailagić (Žalgiris)
Danilo Anđušić (Dubai)
Pi-Džej Doužer (Minesota)
Frenk Kaminski
Mateuš Ponjitka