ABA liga

Đorđe Đoković napustio Dubai: Velika promena na Bliskom istoku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2024 23:27
Đođe Đoković ipak neće predvoditi projekat Dubaija. MN Press
Đođe Đoković ipak neće predvoditi projekat Dubaija.

Iznenađujuće vesti stižu sa Bliskog istoka u kojima se navodi da je Đorđe Đoković, inače jedan od pokretača onih koji su započeli projekat Dubai, napustio novokomponovanu organizaciju. Njega će u rukovodećim strukturama kluba zameniti Salem bin Dasmal, takođe nekadašnji teniser, ali i preduzetnik. 

Cilj Dubaija u narednom periodu biće da kompletira ekipu za predstojeću takmičarsku godinu šampionata Jadrana, kao i da je dovede na nivo na kojem će moći da se bori za trofeje, kako u ovdašnjem prvenstvu, tako i u Evropi u nadolazećem periodu. 

Za sada su ozvaničeno pet pojačanja: Nemanja Dangubić, Danilo Anđušić, Nejt Mejson, Ahmed Duverioglu i Leon Radošević, dok je takođe odlučeno da prvi trener Dubaija bude Jurica Golemac.

Profimedia

Arena u kojoj će Dubai naredne sezone nastupati u ABA ligi

Podsetimo, već neko vreme se govori o sudbini kluba sa Bliskog istoka kada su u pitanju evropska takmičenja. U početku je u pitanju bio ekspresni i direktni ulazak u Evroligu, međutim, to je ubrzo otpalo kao opcija. Potom je nastao plan da se Dubai preko Evrokupa domogne najelitnijeg takmičenja, da bi se i ove tvrdnje ispostavile kao pogrešne. 

Na kraju će se klub iz Emirata takmičiti isključivo u AdmiralBet ABA ligi za početak. Svoje nastupe će otpočeti na domaćem terenu, u "Koka-kola" areni, protiv aktuelnog šampiona Jadrana Crvene zvezde, 20. septembra od 18.00 časova. 

Ovaj meč, kao i ostale duele ABA lige možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.