ABA liga

Poznat raspored ABA 2 lige: Vršac i Zlatibor u gostima, Vojvodina brani domaći teren

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 17:18
Naše klubove očekuje uzbudljiva sezona u ABA 2 ligi. Twitter/ABA2 liga
Naše klubove očekuje uzbudljiva sezona u ABA 2 ligi.

Velike promene nas očekuju u ABA 2 ligi ove sezone. Pre svega, format koji podrazumeva takmičenje po grupama je prvi put uveden, i nesumnjivo da ćemo pratiti veoma zanimljivu debitantsku takmičarsku godinu novog sistema lige. 

Podsećamo, u drugostepenom košarakškom takmičenju Jadrana nastupaju tri srpska kluba: Vršac, Zlatibor i prošlosezonski vicešampion - Vojvodina. Sada je i poznato sa kime i kada će se naši klubovi sukobiti. 

Novosadska će biti jedina među našim ekipama, koja će u prvom kolu braniti domaći teren, i to protiv Bosne. Što se preostala dva srpska predstavnika tiče, oni svoje nadmetanje započinju osam dana kasnije. Vršac će gostovati Podgorici, dok će Zlatibor ići u Šibenik. 

Grupna faza novog formata podrazumeva žreb, prema kome su ekipe podeljene u šešire. Takođe, postoji i nacionalni ključ, tako da se dva tima iz iste države ne mogu naći u istoj grupi, makar do naredne faze. 

 

 

Nakon odigravanja šest kola u četvoročlanim grupama (kod kuće i u gostima), praviće se dve nove grupe (E i F) od kojih se svaka sastoji od četiri tima koja će igrati između sebe. Po dva najbolje plasirana tima iz svake grupe omogućiti sebi izlaz u plej-of.

Polufinalni parovi su: E1-F2, F1-E2. Pobednici polufinala igraće u finalu.

Polufinale i finale će se igrati u formatu najbolje od tri serije (1-1-1). Najkasnije što ABA 2 liga može da se završi je 13. maj, s obzirom da je za taj dan određeno odigravanje mastorice u finalu. 

Grupe izgledaju ovako, a čitav raspored mečeva po grupama možete pogledati OVDE:

Grupa A

MZT Skoplje Aerodrom

Kansai Helios Domžale

Cedevita Junior

Teodo Tivat

Grupa B

Vojvodina mts

Sutjeska Elektroprivreda

Bosna

Rabotnički Skopje

Grupa C

Podgorica

Široki TT Kabeli

Pelister-Bitola

Vršac Meridianbet doo

Grupa D

Zlatibor Mozzart

Borac VVIN

Ilirija

Šibenka