ABA liga

Brendon Dejvis na pragu Partizana

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

08.07.2024 16:47
Brendon Dejvis biće prvi centar Partizana MN Press
Brendon Dejvis biće prvi centar Partizana

Američki košarkaš, Brendon Dejvis, novi je igrač KK Partizan.

Kako prenosi "Mozzart Sport", iskusni centar je dogovorio dvogodišnju saradnju sa vicešampionom ABA lige.

Dejvis ima 32 godine i već dugo je u Evropi, a u poslednjih nekoliko sezona nametnuo se i kao jedan od najboljih visokih igrača na "starom kontinentu".

Nakon dve godine u NBA ligi gde je igrao za Filadelfiju i Bruklin, odlučio je da potraži sreču u Evropi.

Nastupao je za Šalon, Vareze i Monako, a dobre igre u ekipi iz Kneževine koja tada nije bila u Evroligi preporučile su ga Žalgirisu. U Litvaniji je bio dve sezone, čak je u drugoj i izabran u idealnu petorku Evrolige a potom je prešao u Barselonu, gde je nastavio sa dobrim partijama.

Onda je branio boje Olimpije iz Milana, da bi prethodnu sezonu proveo u Valensiji gde je bio alfa i omega ekipe kojoj je na kraju izmakao plej-in. Usled velike minutaže u Valensiji i ne čudi činjenica da mu je prethodna sezona najbolja u karijeri. Prosečno je postizao 14,7 poena uz 4,8 skokova i 2,5 asistencije.

Segment u kome je značajno napredovao je šut za tri poena, budući da je u sezoni 2022/23. šutirao svega 16,7% za tri, dok je u Valensiji pogađao tačno 45% iza linije 6,75.

Dejvis je još jedno u nizu pojačanje Partizana, koji polako ali sigurno gradi potpuno novu ekipu za narednu sezonu, a do sada su zvanično pristigli Vanja Marinković, Frenk Nilikina i Ife Lundberg.