ABA liga

Obrt u pregovorima Avramovića i Makabija: Bek Partizana neće u Tel Aviv, strahuje za svoju bezbednost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 14:40
Aleksa Avramović ne želi u Tel Aviv MN Press
Aleksa Avramović ne želi u Tel Aviv

Obrt u pregovorima Alekse Avramovića i Makabija. Kako tvrde izraelski mediji, zbog ratnih dešavanja na prostoru te zemlje, košarkaš Partizana počeo je da razmatra druge opcije i pitanje je hoće li preći u Tel Aviv ovog leta.

Iako klub iz Izraela garanatuje bezbednost svim budućim pojačanjima, činjenica je da su ratna dešavanja na Bliskom Istoku ozbiljan probem za sve košarkaše koji su izrazili želju da pređu u Makabi ovog leta, a sličnog shvatanja je i bek Partizana.

Nakon neuspešne sezone u kojoj nije osvojen nijedan trofej, Aleksa Avramović odlučio je da spakuje kofere i napusti Humsku, a navodno je bio jako blizu potpisa za Makabi. Kako su tvrdili lokalni izvori, jedan od nosilaca igre crno-belih čak je i pristao na dvogodišnju ponudu izraelskog velikana, ali je sada došlo do obrta u pregovorima i sve je izvesnije da neće doći do saradnje.

 

 

Kako se navodi, Avramović je zbog straha za svoju bezbednost odlučio da ode u drugom smeru i pitanje je gde će nastaviti karijeru. On sa crno-belima ima ugovor na još jednu sezonu, ali su prema nekim navodima, male šanse da ostane u Humskoj. 

Bilo kako bilo, kvaliteti beka Partizana nadaleko su poznati u Evropi i nema sumnje da mu neće biti teško da nađe pravi angažman.

Podsetimo, Makabi iz Tel Aviva takođe je poslao nedavno ponudu Brunu Kaboklu.

Došli:

Vanja Marinković (Baskonija)
Frenk Nilikina (Šarlot)
Gabrijel Ife Lundberg (Virtus)

Otišli:

Kevin Panter (Barselona)
Zek Ledej (Milano)
Alen Smailagić (Žalgiris)
Danilo Anđušić (Dubai)
Pi-Džej Doužer
Frenk Kaminski
Mateuš Ponjitka