ABA liga

Nilikina uzbuđen zbog dolaska u Beograd: Radujem se što ću predstavljati Partizan i raditi sa Obradovićem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2024 10:30
Novi košarkaš Partizana Frenk Nilikina uzbuđen zbog dolaska u Beograd Guliver/AP Photo/Mary Altaffer
Novi košarkaš Partizana Frenk Nilikina uzbuđen zbog dolaska u Beograd

Novi košarkaš Partizana Frenk Nilikina stigao je na okupljanje nacionalnog tima Francuske uoči početka Olimpijskih igara. Selektor "trikolora" Vensan Kole računaće na momka u Nanteru koji je sa crno-belima nedavno potpisao dvogodišnji ugovor, a tom prilikom, novo pojačanje Željka Obradovića, govorilo je o dolasku u Beograd i drugim temama.

Za početak, francuski košarkaš govorio je o transferu u Partizan, gde će imati priliku da radi sa najboljim trenerom Evrope.

"Veoma sam uzbuđen i motivisan zbog ideje da ću predstavljati Partizan i raditi sa jednim od najboljih trenera u istoriji košarke", rekao je Nilikina za francuske medije.
 

 

 

Prošle godine mučio je muku sa povredama, a sada mora da bude mnogo oprezniji kako bi spreman dočekao predstojeće izazove u Parizu i Beogradu.

"Ove godine imao sam više vremena. Izbor da ne potpišem za neki od klubova u poslednja četiri meseca bio je kakao bih se spremio fizički. Bilo je neprijatno, jer mi je teren nedostajao, ali i lepo jer smo mogli da radimo sve po redu. Imao sam dosta odmora, tretmana, alai i rada sa fizioterapeutom, koji je moj brat, takođe i sa kondicionim trenerom i ostatkom stručne ekipe."

Pauza od košarke dobro mu je poslužila da napravi retrospektivu karijere.

"Prvo, analizirao sam tri poslednje godine u karijeri, gde sam i zašto sam se povređivao, da li je tu bilo do manjka snage ili pokretljivosti i planove sam bazirao na osnovu tih analiza. POčelo je sve kad sam se povredio u februaru, bila su to duga četiri meseca rada i priprema da dođem ovde u dobrom stanju. To mi je omogućilo da igram. Sa 25 godina dobro je opet vratiti se u ovo stanje forme", poručio je Nilikina.

Francuski plejmejker nosio je do sada dresove Strazbura, Njujorka, Dalasa i Šarlota.