ABA liga

Dangubić se vraća u ABA ligu, ali ne i na "Balkan": Sledeći izazov Dubai

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2024 09:15
Nemanja Dangubić bi se tako posle nekoliko godina vratio u ABA ligu MN Press
Nemanja Dangubić bi se tako posle nekoliko godina vratio u ABA ligu

Posle skoro tri godine odsustva, mogli bismo ponovo da vidimo povremenog srpskog reprezentativca, Nemanju Dangubića u AdmiralBet ABA ligi. Naime, kako prenose pojedini domaći mediji, za bivšeg košarkaša Partizana i Crvene zvezde je zainteresovan Dubai. 

S obzirom da je arapski klub novopridošlica u šampionatu Jadrana, a takođe i novoosonovana ekipa, neophodna će mu biti lica koja poznaju košarku na Balkanskom poluostrvu, a Nemanja Dangubić je svakako jedno od takvih. U svojoj karijeri je nastupao, pored beogradskih večitih rivala, za Hemofarm i Megu. Što se tiče Evrope, oprobao se u opremi Bajern Minhena, Estudijantesa i Promiteasa iz Patre, da bi prethodne dve sezone proveo u grčkom Peristeriju. 

 

 

Povremeni srpski reprezentativac je u prošloj sezoni u domaćem prvenstvu prosečno beležio 7,5 poena i 3,6 skokova, a sa timom se plasirao i među četiri najbolja tima u FIBA Ligi šampiona.

Za našim košarkašem bi u Dubai takođe mogao da pođe i hrvatski centar Leon Radošević, koji je već 13 godina izvan ABA lige. Za vreme pomenutog perioda branio je boje klubova kao što su Olimpija Milano, Lijetuos Ritas, Alba, Bešiktaš, Bamberg, Bajern Minhen i već pomenuta Tortona u kojoj je lani beležio učinak od 6,8 poena i 2,2 skoka. Poslednji put kada je igrao u šampionatu Jadrana, nastupao je za Cibonu iz Zagreba.