ABA liga

Preokret u slučaju Jago Dos Santos: Brazilac ipak ostaje u Crvenoj zvezdi?

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

27.06.2024 18:15
Jago Dos Santos ipak ostaje u Crvenoj zvezdi MN Press
Jago Dos Santos ipak ostaje u Crvenoj zvezdi

Brazilski košarkaš, Jago Dos Santos je bio u centru zvezdaške javnosti u prethodnim danima jer je navodno bio blizu odlaska iz Crvene zvezde. Ipak, prema poslednjim informacijama, Brazilac će ostati na Malom Kalemegdanu.

Dos Santose je u Srbiju stigao prethodnog leta nakon osvojene titule u Nemačkoj sa Ulmom. Iako je prvobitno planiran kao rezervni ili čak i treći plejmejker, nakon odlaska Šabaza Nejpira i povrede Miloša Teodosića je dospeo u prvi plan.

Priliku koju mu je pružio Janis Sferopulos je iskoristio na najbolji mogući način. Brazilski organizator igre je pružao sve bolje partije kako je sezona tekla. Na kraju je bio jedan od glavnih igrača u finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige protiv Partizana i jedan od najzaslužnijih što je Crvena zvezda osvojila titulu. Dos Santos je takođe poneo MVP nagradu u finalu regionalnog takmičenja.

Kao nagrada za odličnu sezonu, stigao je finansijski pojačan ugovor od uprave crveno-belih. Ipak, u prethodnim danima se pojavila informacija kako bi Dos Santos mogao da napusti srpski klub usled dosta jače finansijske ponude iz Rusije, odnosno Uniksa. Međutim, čini se da ćemo Brazilca i naredne sezone gledati u dresu Crvene zvezde.