ABA liga

Vojvodina se ozbiljno pojačava: Jagodić-Kuridža u Novom Sadu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 19:47
Bivši košarkaš Budućnosti, Marko Jagodić-Kuridža, pojačao je Vojvodinu. MN Press
Bivši košarkaš Budućnosti, Marko Jagodić-Kuridža, pojačao je Vojvodinu.

Sada već bivši košarkaš Budućnosti, Marko Jagodić-Kuridža, prešao je u Vojvodinu. Klub je ovu informaciju već ozvaničio na društvenim mrežama, tako da će ekipa iz Novog Sada dobiti neophodno iskustvo u igračkom kadru pred novi napad na AdmiralBet ABA ligu

Kuridža je prethodne sezone u Podgorici odigrao tek 18 utakmice, za vreme kojih je provodio samo 3.5 miuta na parketu u proseku. Nije imao istaknutiji poenterski učinak, tako da će u crveno-belom dresu pokušati da oživi karijeru.

MN Press

Marko Jagodić-Kuridža u dresu Budućnosti

Profesionalnu karijeru započeo je 2005. godine u Spartaku, a nakon toga prelazi u Novi Sad gde je igrao Košarkašku ligu Srbije.

Igrao je i za Borac iz Banja Luke, Cibonu gde je sa ekipom osvojio duplu krunu, prvenstvo i kup Hrvatske i Jadransku ligu.

Odlazak u Češku u Nimburk doneo mu je osvojeno prvenstvo, a u Ostendeu je sa ekipom uzeo dva prvenstva i kup Belgije. Iz Belgije prelazi u Sloveniju gde je sa ekipom Primorske osvojio četiri trofeja.

U Crvenoj Zvezdi našao se krajem 2019. godine i osvojio Kup Radivoja Koraća i Jadransku ligu. Tokom karijere proglašen je za najkorisnijeg igrača Bosne i Hercegovine 2011/12. godine, najkorisnijeg igrača Superkupa Slovenije 2018. godine, najkorisnijeg igrača doigravanja Druge jadranske lige i najkorisnijeg igrača finala Kupa Radivoja Koraća 2021. godine.

Za reprezentaciju Srbije debitovao je 2021. godine protiv Letonije u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine.