ABA liga

Breogan pre Partizana: Aleksandar Aranitović izabrao novi klub?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2024 10:35
Aleksandar Aranitović tokom meča Cibone i Partizana u Areni MN Press
Aleksandar Aranitović tokom meča Cibone i Partizana u Areni

Aleksandar Aranitović, nekadašnji član Cibone, nastaviće karijeru u španskom Breoganu, navode tamošnji mediji. Srpski košarkaš, koji je viđen kao jedno od pojačanja Partizana, odlučio je da nakon sjajne sezone u ABA ligi, obuče dres španskog kluba, gde će na poziciji beka zameniti Bena Beklmora.

Kako pišu španski mediji, momak koji je u ABA ligi prošle sezone beležio 16 poena, 5 skokova i 3 asistencije, stiže u Breogan kao veliko pojačanje i igrač sa dosta poena u rukama, dok će sa španskim klubom dogovoriti jednogodišnju saradnju uz opciju produženja ugovora na još jednu sezonu. 

Podsetimo, na klupi Breogana nalazi se hrvatski stručnjak Veljko Mršić, koji je itekako upoznat sa kvalitetima bivšeg beka Cibone, dok će društvo Nikoliću u svlačionici praviti sugrađanin Dragan Alić, koji je nedavno stigao u Španiju. 

Aleksandar Aranitović rođen je 24. januara 1998 godine, visok je 195 centimetara. Prošao je sve mlađe kategorije Crvene zvezde, odakle je otišao u Megu, pa u Partizan (2017-2019). Neko vreme zatim proveo je u Drugoj ligi Francuske i Holandije. Potom su usledile epizode u Mladosti iz Zemuna i Litvaniji, da bi od 2022. godine postao član Cibone.

Zbog odličnih partija u hrvatskom klubu, privukao je ovog leta i pažnju Partizana, ali se ipak, prema svemu sudeći, odlučio za selidbu u Španiju.