ABA liga

Rokas Giedraitis o pobedi i atmosferi: Ovo iskustvo ne može da se uporedi ni sa čim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 22:33
Košarkaši Crvene zvezde MN Press
Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan i u drugoj utakmici finalne serije AdmiralBet Aba lige i poveli 2:0, te su stigli nadomak osvajanja šampionske titule - 80:73 (17:19, 21:19, 23.19, 19:16). Iako je prvo poluvreme završeno u egalu (38:38), drugo poluvreme je u potpunosti pripalo klubu sa Malog Kalemegdana, koji je iskoristio momentum i odneo veliku trijumf. 

Posle utakmice, za medije je govorio Rokas Giedraitis, košakaš crveno-belih. Litvanac ponovo nije imao najbolje poentersko veče, sa tek tri poena. Ipak, svojom odbranom je napravio veliku razliku, i zbog toga je zadovoljan mečom i timskom igrom. 

"Biće teška utakmica, moramo da odigramo savršeno tamo i biće vrlo teško pobediti, ali ne razmišljamo dalje od toga. Ne zanima na četvrta, peta, mislimo samo o nedelji. Hoćemo da odemo u Arenu, pobedimo i slavimo", rekao je Rokas. 

MN Press

Rokas Giedraitis u borbi za loptu sa Mateušom Ponjitkom

Potom je u par reči istakao šta e Zvezdi donelo novu pobedu u finalnoj seriji. 

"Odbrana je bila ključna na današnjem susretu", naglasio je Giedraitis. 

Novinari su upitali Rokasa šta misli o tome što su crno-beli u više navrata stizali da se vrate, kada je delovalo da se Zvezda odvaja. 

"To je finale, to je Partizan. Oni su vrlo direktni, ali je dobro što smo ostali zajedno, kao tim. Smatram da smo i pored toga kontrolisali celu utakmicu", rekao je litvanski košarkaš. 

Kratko se dotakao odnosa hale "Aleksandar Nikolić" i Arene. Publika je bila veliki faktor na današnjem meču. 

"Ovo iskustvo ne može da se pored ni sa čime. Kada vas ovi navijači guraju... Hvala im", rekao je Gidratis, i dodao svoje mišljenje o onome što je potrebno "dovršavanje posla" pred punom Arenom navijača Partizana: 

"Mi moramo da razmišljamo o svojoj igri, ne slušamo ništa okolo. Fokusirani smo na svoju košarku i idemo na pobedu u nedelju"

ABA liga, finalna serija

ponedeljak, 13. maj

Crvena zvezda - Partizan 85:82

sreda, 15. maj

Crvena zvezda - Partizan 80:73 

nedelja, 19. maj

Partizan - Crvena zvezda 20.30 (A1P)

* utorak, 21. maj

Partizan - Crvena zvezda 18.00 (A1P)

* subota, 25. maj

Crvena zvezda - Partizan 21.00 (A1P)

Serija se igra na tri pobede

 

Cup tree provided by Sofascore