ABA liga

Janis Sferopulos: Čeka nas potpuno drugačija utakmica, moramo da budemo maksimalno fokusirani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2024 17:25
Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos MN Press
Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos

Košarkaši Crvene zvezde će u utorak od 20 časova gostovati Megi u drugoj polufinalnoj utakmici AdmiralBet ABA lige. Klub sa Malog Kalemegdana je slavio ubedljivo slavio u prvom duelu 103:73 i tako poveo u seriji.

Trener crveno-belih, Janis Sferopulos je istakao kako ekipu čeka potpuno drugačija utakmica i da fokus igrača mora biti na maksimumu.

"Pred nama je druga utakmica polufinalne serije protiv ekipe Mege i očekuje potpuno drugačiji duel u odnosu na onaj koji smo odigrali na našem terenu. Moramo da budemo fokusirani i maksimalno koncentrisani tokom čitave utakmice, da igramo našu igru i ispoštujemo plan", rekao je Sferopulos.

Nemanja Nedović je izjavio kako će Mega izaći sa mnogo više energije u odnosu na prvi duel, a takođe je poželeo i brz oporavak Stefanu Miljenoviću koji se povredio u prvom meču dva kluba.

"Mislim da smo u prvoj utakmici bili fokusirani, ispoštovali smo sve dogovore koje smo imali, ali ne treba rezultat iz prvog meča da nas zavara. Mislim da će Mega izaći sa mnogo više energije sada. Neće biti kompletni, ne znam kakva je situacija sa Plavšićem, ali znam da Miljenović neće igrati. Ja mu ovom prilikom želim brz oporavak jer je imao sjajnu sezonu do sada. Ako budemo opet na maksimumu i ako odradimo što trener bude tražio od nas, mislim da neće biti problema. Mi poštujemo sve ono što su uradili ove sezone. Ali znamo gde smo i da smo favoriti. Jasno je da idemo na pobedu", zaključio je Nedović.

Košarkaš Zvezde Trej Tompkins je naveo da Mega ima dobar tim.

"Mega je dobar tim, mlad i pun talenta, gladni su dobrih rezultata. Moramo uvek biti spremni na sve što se može desiti, ali sve dok radimo svoj posao i brinemo o našoj igri verujem da će sve biti kako treba", dodao je Tompkins.

Polufinalna serija regionalne lige se igra na dve pobede. U slučaju da Crvena zvezda slavi protiv Mege u drugoj utakmici, u finalu će čekati boljeg iz duela Budućnosti i Partizana gde crno-beli vode 1:0 u seriji. Eventualna "majstorica" je zakazana za petak 10. maj.